EMOȚIA ȘI ANGAJAMENTUL: PSIHOLOGII DE LA POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC TRANSFORMĂ VIEȚI

Într-un colț din București, la policlinica socială a Fundației Inovații Sociale Regina Maria, se află o oază de speranță și vindecare pentru cei defavorizați. Aici, doi psihologi dedicați, Adriana Popescu și Iacob Palasca, fac minuni zi de zi, ajutându-i pe cei care trec prin momente dificile să-și recâștige încrederea în sine și să-și refacă legăturile cu viața.

Adriana Popescu, cu o empatie molipsitoare și o pasiune pentru a ajuta oamenii, își desfășoară munca cu pasiune și determinare. În discuție cu ea, ne spune că, în lucru cu pacienții sociali, a învățat că fiecare caz este unic în felul său. Acești oameni, deseori marginalizați și neglijați de societate, au nevoie nu doar de ajutor profesional, ci și de compasiune și înțelegere.

„Am ales să le arăt că nu sunt singuri în drumul lor spre schimbare”, mărturisește Adriana. „Și, mai important, am ales să le redau încrederea în sine și în viitor. Poveștile lor de viață m-au învățat să fiu un om mai bun, mai empatic, dincolo de formarea mea de bază ca psiholog.”

Pentru Adriana, fiecare zi este o oportunitate de a face o diferență semnificativă în viețile celor care au nevoie de sprijin. Fie că se confruntăcu traume, anxietate sau depresie, ea își dedică timpul și expertiza pentru a oferi ajutor și consiliere, transformând suferința în speranță și reziliență.

Iacob Palasca, colegul său, subliniază importanța sănătății mintale în bunăstarea generală a oamenilor. El afirmă că starea de bine mintală este cheia pentru a experimenta bucuria vieții, a atinge obiectivele și a menține sănătatea biologică. Sănătatea mintală nu se oprește însă la nivelul individului; ea contribuie și la construirea unor relații sănătoase cu ceilalți, dezvoltând empatia față de cei care trec prin momente dificile.

„În plus,” adaugă Iacob, „sănătatea mintală ne oferă abilitatea de a susține mediul în care trăim, fără să-l privim ca pe un dușman. În cele din urmă, aspectul cel mai semnificativ este că, având grijă de sănătatea noastră mintală, avem șansa de a deveni modele viabile pentru viitorul nostru și pentru copiii noștri.”

Psihologii de la Policlinica Socială Baba Novac, Adriana Popescu și Iacob Palasca, ne amintesc că sănătatea mintală nu ar trebui să fie un subiect tabu. Ei sunt exemple vii ale angajamentului, compasiunii și devotamentului față de cei defavorizați, aducând o rază de speranță și vindecare în viețile acestora.

Într-o lume care adesea pare să fie absorbită de probleme și agitație, Adriana și Iacob ne amintesc că fiecare individ merită șansa de a-și vindeca rănile interioare și de a-și construi un viitor mai strălucit. Ei sunt eroii nevăzuți, ce lucrează neobosiți în spatele ușilor Policlinicii Sociale Baba Novac, aducând lumina în viața celor care se află în întuneric.

Află mai multe despre Policlinica Socială Baba Novac aici: https://fundatiainovatiisociale.ro/policlinica-sociala-baba-novac/

Declaraţia 177 – Mută banii tăi de la ANAF către un ONG

PREMIILE OBȚINUTE LA CONCURSUL DE ESEURI VIRTUȚILE CARE NE UNESC EDIȚIA 2023