Programează-te la 0213 223 020

Policlinica Socială Baba Novac, proiect al Fundației Inovații Sociale Regina Maria dezvoltat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, este dedicat asistenței medicale integrate pentru persoanele fără venit, fără asigurare medicală iar, în multe cazuri, fără adăpost. Din 2010, persoanelor excluse social le este facilitat accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, în mod necondiționat. Proiectul contribuie la îmbunătățirea calității vieții atât a beneficiarilor direcți, cât și a familiilor acestora. De asemenea, pentru 80% dintre beneficiari, sprijinul medical și social oferit prin proiect reprezintă un suport de bază în perioada de tranziție a pacientului către reintegrarea socială, facilitând acest proces.

În București se estimează că există peste 6.000 de persoane fără adăpost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiază de asigurările de sănătate.

Demersurile legate de activitatea medicală desfășurată în cadrul Policlinicii Sociale Regina Maria sunt coordonate, încă de la înființare, de către Dr. Vlad Romanescu, Director Medical.

Policlinica Sociala Baba Novac

“Policlinica Socială Regina Maria ne face să conștientizăm ce înseamnă cu adevărat dragostea față de aproapele nostru, lucru important pe care, din păcate, mulți dintre noi îl trecem cu vederea în ultimul timp. Persoanele de care ne ocupăm sunt persoane defavorizate, fără venituri și majoritatea sunt persoane bolnave, cu stare precară de sănătate. Pentru ei suntem un fel de oază în deșert, încercând să le oferim unul dintre cele mai importante lucruri de care are nevoie ființă umană pentru a supraviețui – sănătatea.”

Doctorul Vlad Romanescu, Director Medical Policlinica Socială Baba Novac

Policlinica Sociala Baba Novac

“O policlinică creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu și al soției mele de foarte multă vreme. Credință Bahá’í și, în mod special, modelul M.S. Regina Maria a României, reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauza. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat mulți parteneri cărora le datorez enorm. Este vorba de: Primăria Generală a Municipiului București dar și voluntari persoane fizice, medici și cadre medicale. Implicarea într-o cauza prin care îi ajutăm pe cei mai puțîn norocoși decât noi trebuie privită că lucrul cel mai important pe care îl putem face în viață noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, in final, cea mai mare mulțumire sufletească.”

Dr. Wargha Enayati, fondatorul Fundației Inovații Sociale Regina Maria

Servicii medicale si medicamente gratuite pentru bolnavii fara venituri si fara asigurari medicale

Servicii medicale oferite

ÎN LOCAȚIE

• Stomatologie
  • Oftalmologie
  • Ginecologie
  • Medicină Generală
  • Analize Laborator
  • Psihologie

PRIN COLABORARE

• Dermatologie
  • Cardiologie
  • Diabetologie
  • Imagistică

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un promotor al voluntariatului, motiv pentru care în cadrul Policlinicii Sociale avem alături de noi medici voluntari:

STOMATOLOGIE

GINECOLOGIE

• Dr. Romanescu Cristina

TESTIMONIALE MEDICI

• M-am alaturat Programului Policlinica Sociala Baba Novac in septembrie 2015, dupa ce aflasem de la un coleg de breasla, care era de asemenea interesat de programul de voluntariat, asa ca l-am urmat in aceasta initiativa. Cred ca motivatia fiecarui medic stomatolog din echipa de la policlinica este de a ajuta oamenii sa isi recapete zambetul si, mai mult decat atat, sa le ofer incredere in ei insisi. De asemenea, varietatea cazurilor cu care ne confruntam ne ajuta sa crestem si sa progresam ca si medici, in timp ce povestile oamenilor pe care ii intalnim ne motiveaza sa ii ajutam, sa fim alaturi de ei si sa le oferim speranta pentru viitor.

Dr. Ionut Cautes, Medicina Dentara
  • Un caz care m-a impresionat a fost al unei paciente care s-a prezentat la Policlina Sociala si din discutiile cu ea am aflat ca are o situatie dificila, fara loc de munca, cu sotul plecat in alta tara si cu un copilas care suferea de autism. La sfarsitul colaborarii, multumirea ei si faptul ca am vazut-o atat de incantata de rezultatul final a fost o mare bucurie pentru mine. Pacientii sunt in general recunoscatori si nerabdatori in timpul tratamentelor, dorind sa isi recapete zambetul cat mai repede. Cred in acest program deoarece vad dorinta si motivatia tuturor celor implicati de a face bine si de a ajuta oamenii sa isi regaseasca drumul in viata. In viitor, consider ca Policlina Sociala se poate dezvolta chiar mai mult, avand posibilitatea de a oferi servicii pacientilor si in alte ramuri medicale decat cele deja existente.

Dr. Ionut Cautes, Medicina Dentara
  • Din 2015 fac parte din echipa Policlinicii Sociale Baba Novac. Cautăm pe internet un loc în care pot face voluntariat în stomatologie și cei din policlinică m-au primit cu mare încredere și deschidere. Îmi doream să ajut cât mai mulți oameni să-și recapete plăcerea de a râde și de a-i informa în legătură cu importanța unui aparat dento-maxilar funcțional și sănătos. Mai mult decât atât, am descoperit povești de viață impresionante, ale celor care din diferite motive și-au pierdut sănătatea, casa, familia, jobul. Cu toate acestea, au găsit în ei puterea de a-și continua viața. Ultima etapă a reabilitării este reconstrucția zâmbetului lor, fiind probabil ultimul lucru care le reamintește de traumele sufletești prin care au trecut. Ce alt factor motivațional îți mai trebuie pentru a-i ajuta pe oamenii aștia? In plus, chiar dacă ei nu realizează, ajutorul este reciproc. Aceștia sunt foarte recunoscători, imi trimit constant mesaje de sărbători. Cred în Policlinica Sociala Baba Novac pentru că sunt martoră la efortul colectiv depus atât de către medicii voluntari cât și de către șefi pentru a dota cabinetul și de a trata fiecare pacient cu seriozitate. Consider că omul sfințește locul și în viitor policlinica poate face concurența clinicilor stomatologice din București dacă vom avea același entuziasm și dorinta de perfectionare.

Raluca Tănase, Medicină Dentară
  • Primaria va sustine intotdeauna astfel de proiecte in care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o initiativa care merita tot respectul meu si, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale.

Dr. Sorin Oprescu, Fostul Primar al Capitalei
Cum pot deveni pacient al Policlinicii Sociale Baba Novac?

Dacă ai domiciliul pe rază Municipiului București și NU ai venituri și asigurare medicală, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de Fundația Regina Maria trebuie:

1. Să obții o adeverință de la Administrația Financiară a Sectorului de domiciliu care să ateste că nu ai venituri.
  2. Împreună cu adeverință și o copie după cartea de identitate/buletin să te prezinți la sediul Policlinicii de luni până vineri, începând cu ora 10:30.
  3. Dacă te încadrezi în criteriile beneficiarului, în urmă discuției cu Inspectorul Social, vei fi înscris în evidențele Policlinicii și vei fi preluat de medicul generalist, care va stabili pașii următori din punct de vedere medical.
Cum pot ajuta pacienții Policlinicii Sociale Baba Novac?
  1. Fii Medic voluntar! Scrie-ne la adresa policlinicasocialababanovac@fundatiainovatiisociale.ro
  2. Prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice
    Descarcă formularul precompletat cu datele Fundației: dacă ai venituri doar din salarii, descarcă Declarația 230, iar dacă ai venituri din mai multe surse, descarcă Declarația 200. Pentru mai multe detalii despre modul de completare a formularului de 3,5%, da click aici.
  3. Prin donații recurente
  4. Prin înscrierea în programul de voluntari – poți află mai multe despre acest lucru de aici.
Poveștile pacienților noștri

Program Policlinica Socială Baba Novac:
Luni-Vineri: 9:00 – 16:00