MUTĂ BANII DE LA ANAF CĂTRE UN ONG PRIN FORMULARUL 177

Mută banii de la ANAF către un ONG prin formularul 177

Una dintre cele mai importante noutăţi legislative pe tema sponsorizarilor de către companii în limita a 20% din impozitul pe profit sau pe venit, o reprezintă apariţia Formularul 177.

Dacă în anul 2021 nu ați făcut sponsorizări sau ați făcut dar nu ați atins plafonul maxim stabilit de lege (20% din impozitul pe venit sau pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri),  anul acesta puteți folosi formularul 177 pentru a cere ANAF să redirecționeze în numele vostru suma nealocată către un ONG.

Orice companie din România care a plătit impozit pe profit sau pe venit aferent exerciţiului fiscal 2021 poate beneficia de această oportunitate.

Conform Ordinului Nr. 1679/2022 din 20 septembrie 2022, companiile au oportunitatea unică de până acum de a redistribui aceste sume, plata făcându-se direct de către autoritatea fiscală, la cererea expresă a contribuabililor, prin completarea Formularului 177, până la data de 25 decembrie 2022.

Prin acest mecanism, contabilitatea companiilor nu este afectată în niciun fel de facilitatea fiscală a creditului fiscal aferent sponsorizărilor. Sumele ce vor fi redistribuite de către organul fiscal în urma Formularului 177, au fost deja virate de către companii în conturile ANAF (prin plata impozitului pe profit sau venit).

Mai multe detalii legislative click AICI, iar pentru a descărca Formularul 177 de pe site-ul ANAF click AICI.

Pentru a trimite la ANAF formularul 177 este nevoie de un contract de sponsorizare semnat cu un ONG.

DESCARCĂ CONTRACT DE SPONSORIZARE CU FORMULARUL 177

Pentru anul 2022 rămâne valabilă facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal, care permite companiilor să plătească suma respectivă către o organizație non-profit și nu în contul impozitului pe profit sau venit.

Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată pana la  31.12.2022.

DESCARCĂ CONTRACT DE SPONSORIZARE

Fundația CMU Regina Maria este înregistrată la în Registrul entităților pentru care se oferă deduceri fiscale, gestionat de ANAF. Susține cauzele fundației!

Animație video.

Pentru informații suplimentare:

Cristiana Mateoiu -Director Executiv

cristiana.mateoiu@fundatianovatiisociale.ro 
www.fundatiainovatiisociale.ro

Previous
Previous

TOMBOLA SOLIDARITĂȚII CLINICA SALA PALATULUI

Next
Next

Am lansat numărul unic de SMS 8802 – îngrijiri medicale mobile