Centrul Educațional Băneasa

„Priveşte omul ca pe o mină bogată în pietre preţioase de o inestimabilă valoare. Numai educaţia poate s-o facă să-şi dezvăluie comorile şi să permită omenirii să beneficieze de acestea.” Baha’u’llah

Copiii sunt expresia societății în care trăim, iar ajutând la dezvoltarea lor armonioasă, în acord cu principii sănătoase și solide, oferim o șansă în plus consolidării spiritului civic activ și schimbării în bine a societății.

Proiectul a început în toamna anului 2012, la inițiativa și cu implicarea și dăruirea doamnei Mitra Enayati, fondator al Fundației Inovații Sociale Regina Maria. Motivația pentru începerea acestui demers izvorăște din experiența școlară a copiilor familiei Enayati, conștientizând nevoia acută de dezvoltare și educație. Realitatea ne arată că majoritatea copiilor, pentru a face față volumului mare de informații, apelează la meditații. Nu toată lumea își permite, însă, această soluție.

Astfel, în Centrul Educațional Băneasa, ne ocupăm de copiii care rămân singuri acasă, fără ajutorul părinților sau cu foarte puțină implicare din partea acestora. Împreună cu ei realizăm diverse activități, pe lângă temele de la școală: engleză, pictură pe apă, gastronomie, dar și cursuri de dezvoltare a virtuților și, implicit, a unui spirit frumos, solidar și demn. Pentru familiile doritoare oferim un program săptămânal pentru sensibilizarea copiilor la calitățile spirituale precum răbdarea, curajul, dreptatea, generozitatea, respectul, modestia, dragostea.

Acest proiect este susținut de către Fundația Inovații Sociale Regina Maria și de către membrii fondatori.

Partener strategic KAUFLAND ROMÂNIA.

Centrul Educational Băneasa
Mitra Enayati – Fondator

“De mult au început copiii din zona unde locuim să vină să îmi ceară ajutor pentru temele lor la matematică, astfel încât atunci când Wargha și cu mine am deschis Fundația și am avut noroc să avem sediul aproape de casă, era firesc să transformăm efortul inițial într-un proiect sistematizat. Așa a luat naștere Afterschool Băneasa, care este deschis pentru copiii din vecinătate. Ne bucurăm de ajutorul unor prieteni cu diverse talente și cu har pedagogic.

Mă bucur foarte mult că am luat decizia de a pune bazele acestei Fundații, dedicată Reginei Maria și de modul în care această s-a dezvoltat, și aștept ca pe viitor să servim mult mai mulți beneficiari de toate vârstele cu prețiosul ajutor al multor voluntari și parteneri.”

Program Afterschool Băneasa:
Luni-Vineri: 14:30 – 17:00