Redirecționează 20% din impozitul companiei tale

Transformă 20% în Bine

ATENTIE! Se apropie termenul de depunere a Declaratiei 177!

Redirecționează 20% din impozitul companiei!

Le-am transformat durerea în zâmbete și ne-am străduit să aducem speranță în locuri unde părea ca nu va mai fi niciodată. Am transformat lipsa de direcție în educație, frica în curaj și încercările în învățături de viață prețioase.

Acum, te rugăm să transformi cu noi.

Despre noi

De peste 13 ani oferim servicii medicale și educație de calitate în mod necondiționat celor mai puțin norocoși. 13 ani de educație și sănătate înseamnă pentru noi 650 de copii mai educați și peste 90.000 mii de pacienți fără venituri, excluși din sistemul medical. Credem că activitățile pe care le facem pentru binele celorlalți sunt importante nu doar pentru cei care au nevoie, ci și pentru fiecare dintre noi, în clădirea unei lumi mai bune.

Pacienții noștri au acum șansa la o viață decentă, iar copii din medii dezavantajate sunt acum mai educați, mai fericiți și mai pregătiți de a aduce schimbare în lumea în care trăiesc.

“Domnul doctor e cel care mi-a dat speranță. Viața mea nu a fost ușoară, am avut multe decese în familie printre care un copil și soțul, am rămas fără casă... și asta m-a îmbolnăvit. Fără fundație nu știu dacă aș mai fi fost aici.”

- doamna Mihailovici, pacientă a fundației

Cum redirecționez cei 20%?

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe profit trimestrial sau anual (in funcție de cifra de afaceri). Legea Sponsorizării a rămas în vigoare și permite companiilor platitoare de impozit pe profit să își deducă sponsorizările, totalizând până la 20% din impozit, atât pentru anul în curs, cât și pe anul precedent. Astfel, companiile pot completa atat un contract de sponsorizare aferent profitului anului in curs cat si un contract de sponsorizare aferent sumelor ramase nedistribuite din 2023 prin Declaratia 177Procedura de sponsorizare nu implică niciun cost pentru companie!

Sponsorizarea aferentă anului 2024

A rămas în continuare valabilă facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal, care permite companiilor platitoare de impozit pe profit, indiferent de Cifra de afaceri, să plătească suma respectivă direct către o organizație non-profit și nu în contul impozitului pe profit.

*Atenție! Pentru a beneficia de facilitatea fiscală de reducere a impozitului pe profit/venit, plata sponsorizării către ONG trebuie efectuată în cursul exercițiului fiscal și nu mai târziu de închiderea acestuia (trimestrial -31 martie, 30 iunie, 30 sept, sau pana cel târziu 31 decembrie 2024, in functie de tipul contibuabilului)

Daca esti o companie care raporteaza trimestrial, descarcă aici

Contractul de Sponsorizare trimestriala

Care sunt pașii sponsorizării?

Pasul 1

Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul dumneavoastră pe profit, în limita a 0.75% din cifra de afaceri

Pasul 2

Completează contractul de sponsorizare (la Valoarea contractului alege pct. 2.2)

Pasul 3

Trimite contractul de sponsorizare pe e-mail la frm@fundatiainovatiisociale.ro

Sponsorizare din sumele nedistribuite ale anului 2023

Prin declarația 177

Dacă în anul 2023 nu ați făcut sponsorizări sau ați făcut dar nu ați atins plafonul maxim stabilit de lege (20% din impozitul pe venit sau pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri),  anul acesta puteți folosi în continuare Formularul 177 pentru a cere ANAF să redirecționeze în numele vostru suma nealocată către un ONG. Orice companie din România care a plătit impozit pe profit sau pe venit aferent exerciţiului fiscal 2023 poate beneficia de această oportunitate. Puteți descărca Declarația ANAF 177 aici

AICI vedeti recomandarea de utilizare a Declaratiei 177 din partea firmei Crowe România, membră a Crowe, rețea globală de consultanță, audit și contabilitate

• Conform Ordinului Nr. 1679/2022 din 20 septembrie 2022, companiile au oportunitatea unică de până acum de a redistribui aceste sume, plata făcându-se direct de către autoritatea fiscală, la cererea expresă a contribuabililor, prin completarea Formularului 177.

Prin acest mecanism, contabilitatea companiilor nu este afectată în niciun fel de facilitatea fiscală a creditului fiscal aferent sponsorizărilor. Sumele ce vor fi redistribuite de către organul fiscal în urma Formularului 177, au fost deja virate  de către companii în conturile ANAF (prin plata impozitului pe profit sau venit), ANAF fiind agentia care va vira banii catre ONG.

Prin derogare de la prevederile obisnuite ale Codului fiscal, termenul limita pentru depunerea formularului 177 de redirectionare a impozitului pe profit pentru anul 2023 este 25 iunie 2024, conform specificatiilor din OUG nr. 153/2020, coroborate cu prevederile Codului fiscal. Mai multe detalii click AICI, iar pentru a descărca Formularul 177 de pe site-ul ANAF click AICI.

Pentru a trimite la ANAF formularul 177 este nevoie de un contract de sponsorizare semnat cu un ONG, cu numar de inregistrare.

*Atenție! Formularul 177 poate fi depus la ANAF  până la cel târziu data depunerii declaraților fiscale anuale.

Care sunt pașii sponsorizării?

Pasul 1

Calculează suma rămasă nedistribuită în 2023

Pasul 2

Completează contractul de sponsorizare (la Valoarea contractului alege pct 2.1) și formularul 177 (fizic sau online)

Pasul 3

Trimite contractul de sponsorizare pentru semnare și Forumularul 177 pe e-mail la adresa frm@fundatiainovatiisociale.ro

Pasul 4

Trimite către ANAF Formularul 177 care conține si nr de înregistrare al contractului de sponsorizare.

Fundația noastră este înregistrată la în Registrul entităților pentru care se oferă deduceri fiscale, gestionat de ANAF.

Ghid privind cheltuieliile cu sponsorizare

Ioana Lucescu, CFO Zentiva

"De când m-am alaturat echipei Zentiva mi-am dorit sa gâsim o solutie fiscala optima, atât pentru companie cât si pentru ONG-urile pe care ne doream sa le sprijinim. In decembrie anul trecut a venit vestea cea buna: Declaratia 177 ne oferea in sfârsit posibilitatea de a contribui la binele comunitatii fara a fi afectate rezultatele financiare. Astazi ne bucuram de acesta facilitate si apelam la ea pentru a redirectiona cei 20% din impozitul pe profit rezultat in anul anterior."

Cum ajutăm

Policlinici Sociale

Policlinica Socială Baba Novac, Clinica Sala Palatului si InClinic Rahova sunt cele 3 proiecte ale fundației noastre care oferă servicii medicale și grijă pentru pacienții mai puțin norocoși.

Centre educaționale

Peste 300 de copii primesc educație de calitate în centrele noastre educaționale din Corbeanca, Băneasa și Clinceni.

Alte modalități de donație

Există multe moduri în care poți ajuta