Beneficiari

Pacienți sociali

Domnul Florin Z. are 64 de ani și a descoperit că suferă de Parkinson abia când a venit la control la Policlinica Socială Baba Novac, în urmă cu aprox. 3 ani, iar până atunci nu se gândise niciodată că ar putea avea ceva atât de grav.

Continuă povestea

“Stăteam la un cămin. Ajunsesem să nu mă mai îmbrac sau să mă încalț singur… Efectiv nu mai puteam să stau în picioare, să îmi trag pantalonii pe mine. Nici pe scaun nu puteam să stau, nu puteam să mă îmbrac sau să port ceva cu șireturi. Trebuia să iau cizme de cauciuc. Ceva groaznic.. „

A lucrat în construcții și și-ar dori să mai lucreze, oriunde, dar nu îl mai angajează nimeni din cauza vârstei și a bolii, chiar dacă acum este ținută sub control cu ajutorul medicamentelor și tratamentelor pe care le primește la Policlinica noastră.

“Din cauza vârstei nu mă angajează nimeni, nu vor să se încarce cu oameni ca noi, care sunt în prag de pensie. Nu cer mare lucru. Dacă paznic sunt bun, paznic mă duc, ud flori, să îmi dea ceva acolo. Nu fug de muncă, ei fug de mine. E greu, e tare greu…„

Dl. Florin este unul dintre miile de pacienți fără venituri și fără acces la servicii medicale, neglijați și abandonați de către sistemul medical românesc. Pentru noi, cei cu siguranța zilei de mâine, a fost nevoie de o pandemie pentru a înțelege frica de boală și urmările pe termen lung pe care le poate avea lipsa accesului la serviciile medicale.

Pentru toți pacienții sociali însă, acesta este un mod de viață, o incertitudine fără sfârșit pe care Fundația noastră încearcă și reușeste de aproape 10 ani să o atenueze.

doamna ioana

Doamna Ioana este absolventă a Academiei de Muzică din București, este profesoară de vioară și are o fetiță de 10 ani. Când a venit prima oară la policlinica noastră socială a aflat că are o mulțime de probleme de sănătate: tensiune foarte mare, diabet și probleme stomatologice.

Continuă povestea

“Prin tratamentul pe care domnul doctor mi l-a administrat, în prezent pot să îmi fac treaba de mamă, mă ocup de fetiță în totalitate și am prins putere pentru că tensiunea a scăzut, iar cu ajutorul fundației și al domnului dr. Romanescu, am reusit să îmi pun și dinții pe care nu-i aveam la acel moment…m-a ajutat foarte mult.“

Doamna Ioana suferă de hipertensiune arterială stadiul 3 cu risc înalt, diabet de tip 2 medicamentos şi neuropatie periferică cu parestezii de mâini şi picioare, iar în lipsa tratamentului medical obligatoriu există un risc de infarct miocardic sau accident vascular, cu alte cuvinte, viața ei ar fi în pericol.

“Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă aceasta fundație nu ar fi existat! Cred ca aș fi murit, sau aș fi fost paralizată, așa mi s-ar fi întâmplat. Una dintre aceste variante. Dacă nu ai asigurări, nu ești privit ca un om, nu ți se poate da niciun ajutor. Eu una, nu am primit niciun ajutor fără a fi asigurată social, fără a avea acel card de sănătate.“

Copii vulnerabili

Maria Ionescu are 10 ani și a fost abandonată de mamă la naștere, iar tatăl ei schizofrenic este internat în ospiciu. Ea crește acum sub îngrijirea bunicilor.

Continuă povestea

Maria își face temele pe Whatsapp cu telefonul bunicii, însă acel telefon nu merge decât când e alimentat la priză și, din păcate, nu a putut participa la nicio oră de școală online.

”Nu am putut participa direct la nici o oră pe Zoom. Doamna învățătoare de la centru mă ajută cu școala: îi trimite în fiecare zi doamnei de la școală temele mele și dânsa le urcă pe platforma școlii. Durează foarte mult, dar nu vreau să rămân în urmă.”

Ca ea, sunt mulți copii ce nu au acces la educație. Însă vina nu le aparține! De aceea, vrem să îi ajutăm să viseze în continuare și să le oferim din nou acces la educație!

Daniela si copiii

Daniela are 30 de ani și are deja 4 copii. Prima fetiță, Ana, are deja 12 ani. Ceilalți sunt Alex – 7 ani, Radu – 5 ani și Andreea – 3 ani. Daniela este una din cele mai bune mame pe care le-am văzut. E un monument de optimism, zâmbete și dragoste. Nu am auzit-o niciodată țipând la vreun copil, cu toate că viața ei nu e deloc simplă.

Continuă povestea

Trăiesc într-un sat de lângă București. Tatăl primește de lucru pe la oameni prin curte, dar nu are nici un venit stabil sau oficial. De 2 luni nu l-a mai chemat nimeni la muncă. Daniela e harnică și curtea ei, deși mică și simplă, e ordonată și orice bucată de pământ e folosită pentru grădină. Așa că niciun copil nu s-a culcat până acum cu burta goală..

Școala, însă, este un subiect delicat. Ana și Alex împart telefonul mamei care abia mai funcționează, ca să își primească temele pe Whatsapp,. Au încercat să se conecteze și pe Zoom, dar nu mai e loc de nici o aplicație pe vechiul aparat. Zilele trecute au primit cadou o tabletă de la un donator, însă nu merge deloc… Copiii s-au obisnuit așa… cu mai puțină școală, dar mama nu poate să accepte. Ea își dorește pentru copiii ei să aibă educație!

Ne dorim să ducem mai departe visul Danielei, acela de a avea 4 copii educați!

casa

Ioana (9 ani) și a fratele ei, Mihai (12 ani) sunt doi dintre beneficiarii centrelor educaționale ale fundației noastre. Acești copii locuiesc într-o casă (ceva ce mulți i-ar spune mai degrabă o baracă), la 1.5 km de sat. Trăiesc sub același acoperiș împreună cu cei doi părinți și bunica lor.

Continuă povestea

Au multe lipsuri, așa cum vedeți în fotografii, însă, cel mai dureros este că nu au nici măcar casa racordată la curent electric. În urmă cu șase ani, într-o încercare disperată de a-l ajuta pe bunicul bolnav de cancer, familia a făcut un împrumut, însă nu l-au putut plăti până la final. L-au pierdut și pe bunic, dar au pierdut și casa. Așa au ajuns să locuiască aici. Mama Ioanei muncește la bucătăria unui restaurant care a fost închis pe timpul pandemiei, iar tatăl, care a făcut anul trecut un infarct și are 3 stenturi, muncește ca șofer cu ziua. Ca să își facă lecțiile, ambii copii folosesc telefonul mamei, care a reînceput serviciul și îl încarcă noaptea, la bateria mașinii.

Ceea ce ne bucură este că acești copii au ales să își continue educația și fac orice pentru a continua. Ei știu de pe acum că este singura care le va schimba viața pe care o au acum!

Avem nevoie de implicarea ta! Hai să schimbăm împreună destine! Vrem să le oferim în continuare acces la educație, o masa caldă și încrederea ca visele lor vor deveni realitate!

Pentru Alexandra și Robert școala s-a oprit brusc, la fel si educația. Cei 2 sunt în clasa II-a, respectiv a IV-a și sunt integrați în unul din afterschool-urile Fundației Inovații Sociale Regina Maria. Trăiesc într-o casă din OSB pe care se străduiesc din greu să o încălzească iarna..

Continuă povestea

Casa lor nu are curent, însă părinții lor au reușit să facă o înțelegere cu un vecin pentru un fir electric, cu condiția ca ei plătească întreaga factura. Tatăl este pensionat pentru un diagnostic pulmonar, iar mama muncește cu ziua, pe unde apucă.
Din nefericire, Alex are și el probleme. A fost diagnosticat acum 4 ani cu epilepsie și urmează un tratament pentru asta, însă, are nevoie și de o alimentație foarte echilibrată. În condițiile date, atât părinții cât și copiii nu pot decât să viseze că vor putea avea măcar niște telefoane pe care să le poată folosi pentru a-și continua educația online, așa cum procedează ceilalți copii, fiindcă acest lucru ar însemna rate – pe care părinții nu le pot susține.
Ei sunt doar câțiva din copiii din centrele educaționale, pentru care educația a rămas pe loc de aproape 3 luni, iar masa caldă pe care o primeau zilnic nu mai vine acum deloc.
Tuturor acestora dorim să le asigurăm de la strictul necesar pentru ca ei să rămână în siguranță (alimente, tichete sociale, produse de igienă, ajutor financiar), până la tehnologia necesară pentru a-și continua educația.

diana banica

Diana Bănică este primul copil care a venit la Centrul Educațional Băneasa, acum 8 ani. De atunci a continuat să vină zilnic pentru a primi ajutor la teme și pentru a se dezvolta atât pe plan personal cât și spiritual.

Continuă povestea

Motivată de profesorii din centru, Diana a început să viseze la un viitor frumos pentru viața ei și ne-a spus că își dorește să devină avocat. Chiar dacă toți credeau că își va schimba opțiunea în timp, iată că dorința ei a devenit din ce în ce mai mare, și nu a fost niciodată dispusă să renunțe la acest vis.

Zilele acestea, Diana a susținut examenul de Evaluare Națională și a reușit să obțină numai note peste 9. Ea este unul dintre exemplele pe care ne bucurăm să vi le arătăm astăzi, ca rezultat al muncii depuse în ultimii 7 ani de Mitra Enayati și a colectivului pe care îl coordonează cu atât de mare responsabilitate!

Motivația și dăruirea copiilor trebuie echilibrată și îndrumată de oameni care îi pot ajuta să meargă în direcția visurilor lor, indiferent de situația socială în care se află în prezent! De aceea, suntem mereu alături de ei!