Direcționează 3,5% din impozitul pe venit

Unii dintre noi trăiesc cea mai neagră perioadă a vieții lor, și așa nu tocmai ușoară.

Nu doar pandemia le-a închis ușile în față, ci un întreg sistem care le-a tăiat accesul la servicii medicale

În cazul persoanelor care provin din grupuri vulnerabile, cum sunt persoanele fără venituri și fără asigurări medicale, lipsa de resurse materiale și de sprijin se transformă într-un timp foarte scurt în lipsă de acces la sănătate și educație. Bolnavii neasigurați nu au acces la servicii medicale și tratamente în sistemul medical de stat. Singurul loc la care pot apela este sistemul de urgență, iar pandemia a blocat accesul și la acest serviciu pentru majoritatea dintre ei.

Bătrâni fără pensie, oameni care și-au pierdut locuința, mame bolnave rămase fără loc de muncă și cu grija copiilor, bărbați aflați în incapacitatea de a lucra, rămași fără nicio sursă de venit, toate acestea în timp ce boala continuă să-i însoțească într-o luptă zilnică pentru supraviețuire.

Singura garanție la sănătate o au de la Fundația noastră și de la toți oamenii de bine din jurul nostru, care aleg zi de zi să dea o mână de ajutor celor mai puțin norocoși ca ei.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este singura organizație non-profit din București care oferă de peste 10 ani servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și fără asigurări medicale, în acest timp oferind peste 79.000 de consultații și investigații gratuite către 11.000 de bolnavi defavorizați, nevoia reală de asistență medicală fiind însă cu mult mai mare.

În completarea serviciilor medicale, coordonăm și 3 centre educaționale care deservesc peste 200 de copii ce provin din medii defavorizate.

Alege și tu să redirecționezi cei 3.5% din impozitul pe venit – acum într-o modalitate simplificată, online – și ajută miile de bolnavi sărmani să primească medicamentele și tratamentele de care au atâta nevoie.

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor (dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să completezi Declarația Unică 212).

Acum poți completa ușor şi rapid formularul 230 dând click pe butonul de mai sus.

Vei fi direcționat către platforma formular230.ro unde vei putea completa și semna formularul online, fără a mai fi necesară tipărirea acestuia.

După completarea și semnare vei primi formularul pe adresa ta de email, urmând ca apoi să îl trimiți către noi, la adresa frm@fundatiainovatiisociale.ro. De aici ne vom ocupa noi să îl trimitem la ANAF.

Mulțumim că ai ales să te implici!

ALTE VARIANTE DE COMPLETARE

Am citit și sunt de acord cu Termenii și condiţiile site-ului.

DE MÂNĂ

Cum completezi și semnezi?

Printează formularul şi completează datele tale de identificare de mână, cu majuscule, fără a specifica suma (ANAF va calcula și o va vira conform legii). Datele Fundației Inovații Sociale Regina Maria sunt precompletate. Bifează opțiunea de a distribui suma pe o perioadă de 2 ani pentru a te asigura că anul viitor nu mai trebuie să îl completezi din nou și apoi semnează formularul.

SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL

Cum completezi și semnezi?

1. Autentifică-te pe Spațiul Privat Virtual al ANAF, serviciu ce se accesează pe baza unui cont de utilizator.
2. Completează formularul 230 cu datele tale și semnează cu semnătura digitală cu care te-ai înregistrat la ANAF.
3. Completează următoarele date la Secțiunea II.2 înainte de a semna:

Denumire entitate: Fundaţia CMU Regina Maria
Cod de identificare fiscală: 27253331
Cont IBAN: RO 70 RZBR 0000 0600 1278 5673

TRIMITE FORMULARUL

Până la data de 25 mai 2022 poți trimite formularul (doar prima pagină) prin mai multe metode:

1. printat și scanat sau în format electronic, direct către noi, la adresa frm@fundatiainovatiisociale.ro, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020).
    2. încarcă-l direct aici, folosind butonul de upload de mai jos:

Încarcă formularul 230

Încarcă formularul completat și semnat

1. la sediul Fundației Inovații Sociale Regina Maria prin poștă sau adus personal, iar noi îl vom depune la ANAF pentru tine. Punctele de colectare sunt: Strada Gârlei 88, sector 1, București, contact 0747 074 078 (Sediul Administrativ) și Strada Ion Câmpineanu nr 23, București, contact 0731 345 129 (Clinica Sala Palatului).
  2. la sediul ANAF prin Poșta Romană sau direct la ghișeul ANAF-ului localității tale de domiciliu (vezi aici adresa ANAF-ului de care aparții).
  3. online pe ANAF – „Spațiul Privat Virtual„ – completat direct pe platformă și trimis automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte).

CINE POATE DIRECȚIONA 3.5% DIN IMPOZIT

Conform Codului Fiscal, următoarele categorii de persoane pot redirecţiona 3.5% din impozitul pe venit către Fundația Inovații Sociale Regina Maria:

Salariați și pensionari din 2021

Persoanele fizice care au avut un contract de muncă încheiat în anul 2021 și pensionarii cu o pensie mai mare de 2000 lei lunar completează formularul 230 și direcționează fără niciun cost pentru ele 3,5% din impozitul pe venit plătit deja la stat.

Persoane cu venituri independente

Cei care desfășoară activități independente pot completa declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit dacă obțin venituri din următoarele:

• activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
  • activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
  • din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real (scriitori, pictori);
  • cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit (chirii).

Declarația unică 212

Persoanele care au obținut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și au obligația depunerii  declarației unice 212, care se depune până la data de 25 mai 2022, inclusiv. Direcționarea se va face pentru:

Fundația CMU Regina Maria

Cod de identificare fiscală: 27253331

Cont IBAN: RO 70 RZBR 0000 0600 1278 5673

Fundația CMU Regina Maria este furnizor de serviciu social licențiat cf. licenței nr. LF/0004473 eliberată de MMJS la data de 11.12.2017 (disponibilă AICI sau pe www.mmuncii.ro).

Se estimează ca în România sunt un număr de aproximativ 3 milioane de persoane neasigurate și peste 8.000 de persoane fără adăpost care trăiesc pe străzile Bucureștiului, din informații neoficiale.

Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București

Centrul Educațional Băneasa