Parteneriate Kaufland

ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM DESTINE

ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM DESTINE ediția a V

Proiectul “Împreună Schimbăm Destine” a început acum 4 ani prin sprijinul deosebit al Kaufland România și a evoluat prin creșterea constantă a numărului de copii din centrele noastre educaționale și prin îmbunătățirea constantă a rezultatelor acestora la învățătură exprimată prin reducerea abandonului școlar și creșterea gradului de alfabetizare în rândul copiilor romi.

Problema identificată este necesitatea acordării sprijinului educațional prin activități formale și non-formale copiilor defavorizați din două centre educaționale ale fundației (Centrul Educațional Corbeanca și CUIB Băneasa) pentru a se evita riscul de abandon școlar sau riscul neintegrării sociale. Majoritatea acestor copii nu au suport pentru o dezvoltare complexă educațională, deoarece provin din familii uneori cu probleme sociale grave și foarte grave. Astfel ne dorim să umplem acest gol, proiectul având ca obiectiv susținerea procesului educațional a 67 de copii din cele două Centre Educationale, în care se desfășoară zilnic activități educaționale formale și non formale care le cultivă abilitățile și le deschid orizontul pentru activități diverse, dar și susținerea familiilor lor, adică un număr de peste 220 beneficiari.

Scopul proiectului

Prin proiectul "Împreună Schimbăm Destine V" ne propunem să continuam să sprijinim educația copiilor din centrele educaționale ale Fundației și anume activitățile de educație formală și non-formală care se desfășoară în cadrul lor pentru creșterea unor copii care să poată depăși statusul actual al familiilor în care trăiesc, și să poată avea un viitor mai bun. În același timp ne propunem să schimbăm mentalități în rândul familiilor copiilor noștri, să creștem gradul de educație și de cooperare în scopul educării comune a copiilor și creștere sustenabilă a comunității în care funcționează aceste centre.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 67 de copii defavorizați - 42 de copii din Centrul Educațional Corbeanca (elevi în clasele I-VIII din proximitatea Centrului), și 25 de copii ucraineni din Centrul CUIB. Majoritatea copiilor provin din familii cu dificultăți socio-materiale, familii monoparentale sau foarte numeroase, cu părinți plecati la muncă în străinatate sau probleme emoționale. Indirect sunt aproximativ peste 220 de părinți/bunici care au în grijă acesti copii și care au nevoie la rândul lor de suport.

Perioada de implementare a proiectului:

decembrie 2024 - august 2025

Obiectivele proiectului:

-să reducem abandonul școlar;

-să asiguram promovabilitatea tuturor copiilor;

- să îmbunătățim rezultatele lor școlare;

-să creăm o atitudine pozitivă față de procesul educațional;

-să dezvoltăm încrederea în sine a copiilor,

-iar pentru copiii refugiați să stabilim un cadru sigur și comfortabil de educație și integrare.

Activitățile proiectului

1. Consolidarea cunoștințelor primite la școală și efectuarea temelor primite;

2. Efectuarea activităților suplimentare non-formale: limbi străine, cursuri de teatru, educație morală, civică și spirituală, IT și alte activități dezvoltate pe parcurs, pe măsura disponibilității voluntarilor, precum și lecții de limba română și engleză pentru copiii ucraineni;

3. Participarea copiilor la activități civice din comunitatea din jurul Centrului.

4. Participarea la o tabăra educativă cu min 50 de copii prin care învață sa lucreze împreună, studiază materiale de dezvoltare comportamentală și morală, de implicare în viața comunității căreia aparțin.

ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM DESTINE ediția a IV

SCOPUL PROIECTULUI” Schimbăm Destine Împreună” este reducerea abandonului școlar, asigurarea promovabilității tuturor copiilor, îmbunătățirea rezultatelor școlare, crearea unei atitudini pozitive față de procesul educațional, asigurararea echilibrului emoțional și dezvoltarea încrederii în sine a celor 125 de copii din centrele educaționale ale Fundației, Centrul Educațional Băneasa și Hero Afterschool Clinceni.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE: 15 Octombrie 2020- 30 Iunie 2023

LOC DE DESFĂȘURARE: Centrul Educațional Băneasa și Hero Afterschool Clinceni

BENEFICIARI: 125 de copii din familii defavorizate din cadrul Centrului Educațional Băneasa și a Hero Afterschool Clinceni

ACTIVITĂȚI

  1. Servirea mesei calde de către copii

  2. Consolidarea cunoștințelor primite la școală

  3. Efectuarea temelor primite la școală

  4. Efectuarea activităților suplimentare non-formale: limbi străine, cursuri de teatru, educatie morală, civică si spirituală, consiliere psihologică și alte activități dezvoltate pe parcurs pe măsura disponibilității voluntarilor.

REZULTATE

  • S-a redus la 0%  abandonul școlar;

  • S-a redus absenteismul, prezența copiilor la scoală și la centrele educaționale îmbunătățindu-se major;

  • Gradul de promovabilitate a copiilor a fost de 99%;

  • Copiii și-au îmbunătățit rezultatele școlare și au participat activ la orele de la scoală cât și la cele de la Centrele Educationale;

  • Copiii si-au descoperit aptitudini pe care nu credeau ca le poseda prin activitatile optionale;

  • Copiii au dobândit o mai mare încredere în sine, în faptul că viața lor poate să se schimbe.

AJUTĂ-NE SĂ ȚINEM SPITALELE DESCHISE PENTRU COVID19

SCOPUL PROIECTULUI “Ajută-ne să ținem spitalele libere pentru Covid19” a fost oferirea de servicii medicale sociale pentru diminuarea răspândirii infectării cu virusul COVID 19 în comunitățile vulnerabile și reducerea presiunii puse pe sistemul medical.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE : 3 luni  (1 aprilie – 1 iulie 2020)

LOC DE DESFĂȘURARE : POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC ȘI CLINICA SALA PALATULUI

NUMĂR DE BENEFICIARI DIRECȚI – 1370

REZULTATE

OBIECTIVUL 1: Acordarea de asistență medicală pentru 500 de pacienți sociali în Policlinica Socială Baba Novac pentru asigurarea unei stări de sănătate stabile a pacienților și pentru limitarea răspândirii virusului. În cadrul acestui obiectiv am acordat asistență medicală pentru 541 de pacienți sociali  în Policlinica Socială Baba Novac. Pacienții au fost fie consultați în cadrul clinicii – 241 și 300 telefonic. 

OBIECTIVUL 2: Acordarea de asistență medicală populației (cca.1150 persoane) cu probleme medicale în cadrul Clinicii Sala Palatului pentru degrevarea presiunii sistemului de stat care trebuia să își concentreze atenția pentru cazurile de Covid19. Pe durata celor trei luni pe acest obiectiv am realizat următoarele: au pășit pragul policlinicii un număr de 1089 de pacienți și 100 de persoane au primit consultații telefonice. Toate activitățile din clinică au fost desfășurate cu respectarea tuturor normelor de protecție.

ȘANSE EGALE LA O VIAȚĂ DEMNĂ

SCOPUL PROIECTULUI „ȘANSE EGALE LA O VIAȚĂ DEMNĂ” îl constituie creșterea calității vieții a 800 persoane fără venituri, a copiilor și adulților cu dizabilități neuro-locomotorii.

 PERIOADA DE DESFĂȘURARE  : 1 IUNIE 2018-1 MARTIE 2019

LOC DE DESFĂȘURARE : POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC

NUMĂR BENEFICIARI DIRECȚI -800 persoane fără venituri și asigurări sociale

REZULTATE

OBIECTIVUL 1

  • Deschiderea unui cabinet nou de stomatologie care va lărgi atât gama serviciilor stomatologice oferite prin includerea și a celor chirurgicale cât și tipologia pacienților care se vor putea să se trateze în acest cabinet- se va adresa în mod special persoanelor cu disabilități

  • A fost redată sănătatea orală a 600 de pacienți, asigurarea posibilității unei alimentații și digestii corecte și îmbunătățirea calității vieții acestora prin cele 2000 de consultații și tratamente stomatologice estimate și realizate pe perioada celor 9 luni ale proiectului.

    OBIECTIVUL 2

    • A fost achiziționat un nou tonometru non contact prin care am dorit optimizarea timpului alocat consultației de oftalmologie, creșterea în acuratețe a diagnosticului și direcționarea cât mai rapidă a pacienților

    • În perioada 01.04.2019-31.12.2019 în cabinetul de oftalmologie au fost realizate 189 de consultații și tratamente și oferite gratuit 229 perechi de ochelari redând astfel vederea corectă a acestor pacienți fără venituri și asigurări care nu își puteau permite aceleași servicii medicale la costul cabinetelor de oftalmologie private.

ȘANSE LA O NOUĂ VIAȚĂ

SCOPUL PROIECTULUI  este îmbunătățirea calității vieții a unui număr de 350 de pacienți fără venituri și asigurări medicale din București, persoane înregistrate în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac și sporirea șanselor de integrare socială. “ȘANSE LA O NOUĂ VIAȚĂ” și-a propus o schimbare majoră în sănătatea lor orală și emoțională care să le producă o schimbare semnificativă în viață, prin șanse sporite de a își găsi un loc de muncă, de a își schimba statutul de membrii pasivi în membri activi ai societății care să poată oferi copiilor lor un trai mai bun.

PERIOADA : 1 IUNIE 2018-1 MARTIE 2019

LOC DE DESFĂȘURARE : POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC

NUMAR BENEFICIARI DIRECȚI – 325 pacienți fără venituri și asigurări medicale

REZULTATE

  • Dotarea cabinetului de stomatologie cu un echipament de curățat instrumentar stomatologic cu ultrasunete care asigură calitatea actului medical și permite acordarea mai multor consultații.

  • Acordarea de 1618 consultații și tratamente stomatologice –320 persoane fără venituri și asigurări medicale

  • Acordarea de 240 ședințe de psihoterapie și consiliere vocațională către 40 de persoane fără venituri care au oferit oferind încredere în propriile forțe și căi de depășirea a situațiilor  dramatice în care se găsesc.

ÎMPREUNĂ OFERIM SĂNĂTATE ȘI DEMNITATE

SCOPUL PROIECTULUI îl constituie realizarea investigațiilor cardiologice complexe pentru pacienții din categoriile defavorizate din București prin achiziționarea unui ecocardiograf performant care permite prevenția și detecția precoce a afecțiunilor cardiologice cât și diagnosticul adecvat în cazul afecțiunilor cardiace complexe.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE A PROIECTULUI: 1 Septembrie 2017- 30 August 2018

LOCAȚIE: POLICLINICA SOCIALĂ SALA PALATULULUI

NUMĂR BENEFICIARI DIRECȚI – 325 persoane fără venituri și asigurări medicale și persoane cu venituri mici

REZULTATE

  • Depistarea de noi afecțiuni cardiace în cazul a 30 de persoane adică a 15% dintre pacienții evaluați printre care: insuficiențe mitrale în diferite stadii, prolaps de valvă mitrală de diferite grade, cardiopatii ischemice, HTA. Pentru acești pacienți acest screening a însemnat acordarea unui tratament corespunzător patologiei fiecăruia și evitarea agravării stării lor cu posibile consecinte grave asupra sănătății lor.

  • Oferirea unei imagini corecte a stării de sănătate cardiacă a 170 de pacienți cu boli cardiace existente și a unui tratament adecvat care să le permită și asigura o calitate a vieții crescută.

Comunicate de presă

  • Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria sustinuta de Kaufland Romania pentru infiintarea Diviziei Ingrijiri Medicale Mobile pentru Refugiati

  • Fundația Inovații Sociale Regina Maria susținută de Kaufland România pentru înființarea Diviziei Îngrijiri Medicale Mobile pentru Refugiați

  • =

    Kaufland susține peste 200 de copii din centrele Fundației Inovații Sociale Regina Maria cu peste 100.000 de euro

  • Kaufland susține educația a peste 200 de copii din trei centre educationale

  • Fundația Inovații Sociale Regina Maria, donaţie pentru Institutul Matei Balş. Spitalul primeşte un ventilator ATI de ultimă generaţie