Fundația Inovații Sociale Regina Maria oferă în cele 2 clinici ale sale testare la cerere pentru COVID-19

Aspecte generale
SARS-COV2:

SARS-COV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2) aparține familiei coronaviridae, grup beta-coronavirus. SARS-COV-2 poate determina o infecție respiratorie denumită COVID-19 (Coronavirus infectious disease-2019), cu o perioada de incubație între 2 şi 14 zile.

În majoritatea cazurilor, boala poate debuta cu o simptomatologie uşoară – medie, cu: febră, tuse, dificultăți de respirație, inconstant: diaree, pierdere gust şi miros. O parte dintre aceste cazuri, în special pacienții care prezintă comorbidități asociate (afecțiuni cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate, etc.) pot evolua nefavorabil, simptomatologia agravându-se cu: pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie, detresa respiratorie și deces.

S-au înregistrat și cazuri de pacienți asimptomatici testați pozitiv.

Testarea:

Testul de referință (standardul de aur) pentru diagnosticarea specifică COVID-19, este reverse transcription real time PCR ( RT-PCR). Acest test determină prezența virusului, în cel mai scurt timp de la expunere, la poarta de intrare în organism, prin detectarea ARN viral la nivelul nazofaringelui (recoltarea se va face cu un tampon steril ca și în cazul exudatului nazofaringian).

Pe lângă testarea RT-PCR, există și posibilitatea efectuării unor teste serologice (din sânge), care evidențiază prezența anticorpilor anti virus SARS-COV-2.

În general, anticorpii (imunoglobuluine: A, M, G, D) ne arată răspunsul imunitar al organismului la prezența virusului (antigenului viral). Organismul va începe producerea de anticorpi după ce virusul va trece de poarta de intrare (nazofaringe/conjunctivă oculară) și va infecta organismul. În majoritatea infecțiilor virale, timpii de apariție ai anticorpilor sunt următorii: cei mai devreme apar IgA, urmat imediat de IgM, ultimii apar anticorpii IgG care se și mențin pozitivi pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru faptul că rămân prezenți în sânge o perioadă lungă de timp, în majoritatea infecțiilor virale, anticorpii IgG sunt considerați anticorpi de protecție. Ei ne arată și faptul că, la un moment dat am trecut prin boală.

Până în momentul de față, nu există informații complete referitoare la timpii de desfășurare a răspunsului imun (momentul apariției anticorpilor, persistența anticorpilor, capacitatea lor de a neutraliza virusul SARS-COV-2, etc). Încă exista studii în desfășurare la nivel internațional.

Concluzionând, testele serologice pot fi utilizate în detectarea persoanelor care au dezvoltat un răspuns imun în cadrul unei infecții acute, sau în cadrul unei infecții anterioare (care au trecut prin infecție). Pot fi utile în detectarea infecțiilor asimptomatice sau simptomatice. Pot fi utile în momentul în care este testat negativ RT-PCR, un pacient care se află într-o perioadă de final a infecției.

Pentru aceste teste există și limitări, de ex.: obținerea unui rezultat fals negativ, dacă pacientul este testat imediat după expunerea la virus.

Combinarea celor doua metode de testare, RT-PCR și serologică, va crește rata de detectare a infecției cu virusul SARS-COV-2 la peste 90%.

Preț testări:

• Test serologic IgM și IgM – 250 Ron (125 Ron fiecare)

1. Test RT-PCR – Cu eliberare in 48–72 de ore, bilingv: 339 lei

!!!Atenție: Rezultatele testelor conțin data recoltării și nu data eliberării rezultatelor.

Puncte de recoltare:
📌 Clinica Sala Palatului: Str. Ion Câmpineanu nr. 23, Programări la: 0731 345 129
📌 Policlinica Socială Baba Novac: Str. Dristorului nr. 81-88, Programări la: +40 213 223 020

Recoltăm și la sediul companiei dumneavoastră fără cost suplimentar. Detalii la email: cristiana.mateoiu@fundatiainovatiisociale.ro

Toate fondurile strânse din realizarea testelor vor fi folosite în scop caritabil, și anume vor fi folosite pentru oferirea de servicii medicale gratuite pacienților fără venituri și fără asigurări medicale și la prețuri reduse celor cu venituri mici.

INFLUENŢELE PANDEMIEI CU SARS-COV-2 ASUPRA DEZVOLTĂRII PSIHOEMOŢIONALE A COPIILOR

Mergi la doctor și ajută sute de femei nevoiașe să se trateze gratuit!