Oameni ca noi dăruiesc din inimă pentru un alt viitor
Sustenabilitatea financiară a organizațiilor non profit a fost mereu o provocare, limitând uneori și capacitatea de intervenție comunitară și implementarea de proiecte.
Impactul în comunitate al programelor implementate de Fundația Inovații Sociale Regina Maria depinde de sănătatea financiară a organizației. Ne dorim să diversificăm sursele de finanțare prin metode care vizează implicarea donatorilor individuali. Din datele pe care le avem, organizațiile mari, care sunt un punct de referință în industrie își bazează bugetul în proporție de peste 70% din donații individuale.
Metodele de strângere de fonduri pot avea impact în societate și prin potențialul lor de schimbare a mentalităților donatorilor și creșterea implicării sociale. În acest demers avem nevoie de instrumente și resurse adecvate pentru a demara și susține costurile unei campanii de fundraising eficiente și care să genereze fonduri pe termen lung.
Proiectele fundației au fost concepute pentru a acoperi nevoile medicale și educaționale ale grupurilor vulnerabile și se desfășoară în mod continuu și coerent. În România, 1 din 5 locuitori suferă de o boală cronică sau invaliditate, iar 11% din populație nu este acoperită de sistemul asigurărilor de sănătate (Health at a Glance, 2018, OCDE).
Scopul proiectului
Prin acest proiect ne propunem să îmbunătățim sustenabilitatea financiară a organizației prin dezvoltarea unui mecanism eficient și eficace de fundraising bazat pe debit direct. În scopul asigurării de servicii medicale către un număr mai mare de pacienți neasigurați, concomitent cu educarea societății civile prin implicarea unui număr cât mai mare de noi donatori individuali care decid să susțină cauza.
Obiectivele proiectului
Dezvoltarea unui mecanism de strângere de fonduri bazat pe donație recurentă prin activarea a min 2.000 de mandate de debit direct într-un an de zile, care să producă rezultate timp de minimum 5 ani.
Implementarea unui sistem de donor-care care să contribuie la maximizarea duratei de viață a donațiilor recurente și a sumelor strânse minimum 5 ani.
Implementarea proiectului
La final de decembrie 2022, a fost semnat contractul aferent procedurii competitive postate pe www.fonduri-ue.ro, pentru organizarea campaniei de fundraising, cu consorţiul format din Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi ARC of Business, în vederea implementării Activităţii 3 din cadrul proiectului Oameni ca noi dăruiesc din inima pentru un alt viitor.
În ianuarie 2023 au început recrutările de mandate de donaţie prin debit direct, de către echipele de fundraising, în cadrul Activităţii 3. Donaţiile lunare prin mandatele semnate de către donatori ne ajută să răspundem nevoilor celor mai dezavantajaţi pacienţi şi celor mai mici dintre beneficiarii noştri: copiii. Debitul direct este o metodă simplă de donaţie, sigură, aflată în totalitate în controlul donatorului.
Proiectul este derulat de Fundația Inovații Sociale Regina Maria și beneficiază de o finanțare în valoare de 99952 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.