Va asteptam la ONG Fest 2016!

 In Evenimente, Uncategorized

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria va asteapta in perioada 21 – 22 mai, la Targul Organizatiilor neguvernamentale, ONG Fest, editia 2016! Ne gasiti in Parcul Herastrau, la cortul 145, pe aleea din partea dreapta, raportat la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle.

Puteti consulta harta corturilor aici.

Sambata si duminica veti putea cunoaste o parte din echipa Fundatiei si veti putea afla mai multe detalii despre Policlinicile Sociale, precum si despre Centrul educational Baneasa si Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool.

Va asteptam!

Despre ONG Fest 2016

Festivalul National al organizatiilor neguvernamentale din Romania, ONGFest, este cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic si voluntar, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

Organizat anual de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, ONGFest isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea implicarii asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.

ONG Fest isi propune sa stabileasca unui model de interactiune directa intre ONG-uri si cetateni, care sa devina o traditie a societatii civile, sa promoveze ONG-urilor mici si medii, mai putin vizibile, dar care au o contributie majora in comunitate si sa stimuleze dezbaterile publice intre ONG-uri, institutii publice, companii, mass-media si cetateni, reunind actorii societatii civile.

Contextul evenimentului

Societatea romaneasca nu intelege pe deplin sectorul nonprofit. Potrivit Indexului USAID de Sustenabilitate al ONG-urilor Editia 2007, doar cateva organizatii sunt vizibile si acestea sunt active in domenii precum politica, justitie sau mediu. Pe de alta parte, sunt multe ONG-uri active in comunitati restranse, la nivel local, care dezvolta si implementeaza proiecte de succes, oferind servicii tinerilor, persoanelor cu dizabilitati, etc. Aceste organizatii au nevoie de mai mult sprijin din partea autoritatilor pentru atragerea de fonduri si pentru a-si imbunatatii serviciile.
Publicul nu este familiar cu activitatile desfasurate de ONG-uri si de aceea, majoritatea cetatenilor nu este implicata in activitati de voluntariat si nu distribuie 2% din impozitul lor catre organizatii.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) sustine dezvoltarea organizatiilor din Romania si a entitatilor care contribuie la dezvoltarea coeziunii si a solidaritatii in societate. Un prim pas facut de catre FDSC in acesta directie este sustinerea promovarii acestui sector, motiv pentru care va adresam invitatia de a participa la ONGFest -Festivalul Organizatiilor Neguvernamentale.

Sursa foto: www.ongfest.ro

Articole recente

Start typing and press Enter to search