Susținem în continuare educația copiilor ucraineni refugiați din România: povestea Unity School 🌟
În mijlocul contextului global marcat de migrație și conflicte, acum mai mult de un an, din dorința de iubire și unitate, proiectul Unity School a înmugurit. Cu timpul, acesta a devenit adevăratul refugiu al ucrainenilor care au fugit din calea războiului. Până acum, aproape 200 de copii alături de mamele lor ne-au trecut pragul în căutarea unui loc sigur în care să învețe, să dezvolte prietenii și să se bucure de vârsta inocentă a copilăriei.
Ne luăm un moment pentru a vă vorbi despre ceva cu adevărat special și aproape de sufletul nostru: cele 3 școli pentru copii ucraineni care au incheiat cu bine un an scolar petrecut departe de casa 🏫❤️
Mai mult de 1 an de Unity Schools înseamnă:
🏫 3 locații prietenoase cu copiii: Școala Uruguay, Centrul Băneasa -CUIB și Centrul Educational Corbeanca unde, 👼 aproape 200 de copii ucraineni au avut parte de educație, la cel mai înalt nivel. Timp de un an, peste 20 mame au fost angajate ca profesori, curatori sau animatori de activități extracurriculare. Împreună, au oferit 2.080 de ore de educație formală și informală, de la matematică la dansuri populare.
Școala Uruguay
În școala Uruguay copiii refugiați din Ucraina au beneficiat de un curriculum adaptat, care le-a permis să învețe în ritmul propriu și să-și recupereze eventualele lacune educaționale. Profesorii și coordonatorii, alături de voluntari, le-au fost alături în această călătorie educațională, oferindu-le sprijin emoțional și educațional esențial.
Centrul Unității din Băneasa
Centrul educational din Băneasa reprezintă o altă locație importantă în cadrul proiectului Unity School. Aici, copiii refugiați din Ucraina sunt întâmpinați cu căldură de către profesori dedicați și voluntari entuziaști. Educația lor se concentrează nu doar pe aspectele academice, ci și pe dezvoltarea personală și socială. Prin intermediul programelor de consiliere și a activităților extracurriculare precum înot, yoga & sport, scriere creativă și vizite culturale copiii refugiați își pot descoperi pasiunile și-și pot dezvolta încrederea în abilitățile proprii.
Centrul educational din Corbeanca a devenit un adevărat refugiu de siguranță, căldură și prietenie pentru copiii din Ucraina, care au nevoie de un mediu stabil și susținător. Aceste centre le oferă ocazia copiilor să se integreze mai ușor în sistemul educațional românesc, să își facă prieteni și să învețe să comunice în România.
Însă școala nu înseamnă doar manuale și examene; pentru noi, proiectul a însemnat și un amestec de idei, culturi și prietenii diverse. Mergând la școală, copiii ucraineni au avut posibilitatea de a interacționa cu copiii români și împreună au învățat să îmbrățișeze diversitatea. Ne bucurăm să spunem că, la un an distanță, toți copiii din centrele noastre s-au transformat în niște adevărați cetățeni globali. Sărbătorim așadar zilele acestea pe toți profesorii noștri dedicați, elevii pasionați și puterea incredibilă a educației de a uni destine.
What’s next, vă întrebați?
• Continuăm să susțineme educația a 50 de copii ucraineni din Centrul Băneasa – CUIB și Centrul Educațional Corbeanca, acolo unde avem activitate recurentă și pentru copiii români.
• Activitatea de la Școala Uruguay este preluată de prietenii de la JRS și Salvați Copiii, cărora le mulțumim enorm de colaborare! Mulțumim că putem arăta tuturor că ONG-urile știu să lucreze împreună 🙂
Nu în ultimul rând, suntem recunoscători prietenilor de la UNICEF, finantatorul principal al proiectului, precum si tuturor celorlalti parteneri si finantatori, fără de care nimic nu s-ar fi putut întâmpla, in special Ameropa, Cargill, Zentiva.
#UnitySchool; #EducationalHub; #EducationMatters #EmpoweringUcrainianChildren #BrighterFuture 🌟🇺🇦❤