Sănătate în vremea pandemiei

pagina-site

DE LA PANDEMIE LA SĂRĂCIE ȘI BOALĂ! RĂMÂNEM ALĂTURI DE CEI VULNERABILI

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE VENIT SAU PROFIT AL FIRMEI

Dincolo de coronavirus, în comunitățile vulnerabile nu vedem decât mai multă sărăcie și mai multă boală decât de obicei. Această perioadă ne-a învățat că suntem cu toții egali în fața bolii și că virusul nu discriminează între bogați și săraci, ne-a învățat că pandemia nu are granițe, cum de altfel, nici compasiunea celor din jur.

Nimic nu ne-a pregătit pentru asta, nimeni nu a anticipat ce va urma și nimic nu va mai fi așa cum știam noi.

Timp de 2 luni, de la instituirea stării de urgență, fundația noastră a dus o luptă directă cu COVID-19 prin intermediul donațiilor de echipamente medicale către spitalele de stat sau prin ajutorul oferit pacienților sociali și copiilor vulnerabili, precum și familiilor acestora, cu medicamente și cele necesare traiului în izolare (mâncare, produse de igienă, etc). Pentru a nu-i abandona pe cei care și-au pus viețile în mâinile noastre, am lansat Fondul de Necesitate pentru oferirea de asistență medicală celor peste 5.000 de bolnavi fără posibilități materiale, precum și pentru a sprijini spitalele de stat cu materiale și echipamente.

Noi suntem încă aici, dar avem nevoie de ajutorul pentru a putea continua sprijinirea miilor de bolnavilor nevoiași, diagnosticați cu boli grave, cronice care au nevoie de tratament permanent pentru bolile de care suferă. Cele două policlinici sociale îngrijesc 5.500 de pacienți, dintre care 3.300 sunt complet neasigurați ori au venituri foarte reduse.

Pentru susținerea medicală gratuită a pacienților sociali, avem nevoie ca și dumneavoastră să redirecționați gratuit cei 20% din impozitul pe venit.

DONEAZĂ PENTRU BOLNAVII SĂRMANI

Vreau să donez altă sumă:

RON

DE CE SĂ DIRECȚIONEZI CEI 20% DIN IMPOZITUL PE VENIT SAU PE PROFIT?

Perioada de pandemie înseamnă pentru acești oameni izolare, adâncirea sărăciei, foame și agravarea bolilor de care suferă. Am fost alături de ei în această perioadă pentru a-i ajuta să supraviețuiască acestei crize noi și neașteptate: de la produse de strictă necesitate (apă, mâncare, produse de igienă) și medicamente vitale și până la sprijin emoțional direct și telefonic, informații și sfaturi medicale menite să le risipească teama de infectare și de lipsă de acces la serviciile medicale.

Cu 200 de lei putem asigura doar un minim de tratament lunar pentru un pacient social, fără să punem la calcul și alte nevoi, cum ar fi investigații mai amănunțite sau hrană, apă, etc.

Pentru persoanele în vârstă și pentru bolnavii cronici, criza izolării nu se va termina curând, ei au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a face față.

CUM POȚI REDIRECȚIONA CEI 20% DIN IMPOZIT?

Consultați materialul explicativ Ernst & Young aici.

• Până în acest moment, contabilitatea știe, aproximativ, cât reprezintă impozitul dvs. pe trimestrul 2 pe venit datorat statului;
  • Din acest impozit pe venit, 20% pot fi redirectionați către Fundația CMU Regina Maria, conform Legii Sponsorizării pe baza unui contract de sponsorizare semnat pana cel tarziu la sfarsitul trimestrului (30 iunie);
  • Această redirecționare se face simplu, completând și semnând contractul de sponsorizare până pe 30 Iunie, pe care îl veți trimite scanat pe adresa frm@fundatiainovatiisociale.ro și/sau fizic la adresa noastră: Strada Gârlei 88, sector 1, București în atenția Violeta Bell;
  • Redirecționarea sumei se va face până pe 30 Iunie, pentru a fi deductibilă fiscal;
  • Contractul va rămâne la dumneavoastră în contabilitate, ca justificare a directionarii a 20% din impozitul pe venit către Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Fundația noastra este furnizor de servicii sociale acreditat, găsiți aici acreditarea noastră.

pagina-site-1

MEDICII STOMATOLOGI INTRĂ ÎN LINIA 1

Pe perioada stării de urgență, cabinetele stomatologice ale fundației au rămas închise, iar peste 500 de pacienți au rămas cu lucrări și tratamente dentare neterminate, cu dureri și cu afecțiuni noi, apărute ca și consecință.

Stomatologia este una dintre specialitățile cu riscul cel mai mare de infectare cu COVID-19, iar măsurile de protecție suplimentare obligatorii pentru protejarea pacienților și a medicilor sunt mult mai stricte și solicită un cost mai mare.

Pentru a putea păstra gratuitatea serviciilor stomatologice către pacienții sociali, avem nevoie de fonduri suplimentare în valoare de 20.000 de euro/lună!

Din linia a 2-a, medicii noștri intră din 15 mai direct în linia 1. Continuăm așadar apelul de contribuție la Fondul de Necesitate – de data aceasta pentru a sprijini medicii dentiști și pacienții cu materiale și echipamente noi, obligatorii pentru limitarea riscului de răspândire a virusului.

pagina-site-4

VICTIMELE COLATERALE ALE PANDEMIEI

Numărul persoanelor neasigurate din București crește în această perioadă, ca urmare a concedierilor cauzate de contexul pandemiei, numai în primele 2 zile ale lunii aprilie 155.000 de oameni rămânând fără loc de muncă! Accesul acestora la serviciile publice de sănătate va fi redus la liniile de urgență și singurele lor șanse la sănătate rămân policlinicile noastre.

Epidemia va lovi cu adevărat în populația defavorizată după ce aceasta se va fi terminat, iar noi prevedem că acestor oameni sărmani li se vor alătura mii de alte persoane rămase fără loc de muncă și fără asigurări medicale, persoane temătoare că nu vor ști unde să se trateze și la cine să apeleze pentru problemele de sănătate și astfel ne așteptăm în curând la o explozie de solicitări de servicii medicale gratuite sau măcar cu preț redus.

Avem mare nevoie de cât mai mult suport pentru a putea face fata acestui nou aflux de pacienți!