Kaufland susține centrele educaționale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria

Kaufland-FRM

ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM DESTINE

 

SCOPUL PROIECTULUI” Schimbăm Destine Împreună” este reducerea abandonului școlar, asigurarea promovabilității tuturor copiilor, îmbunătățirea rezultatelor școlare, crearea unei atitudini pozitive față de procesul educațional, asigurararea echilibrului emoțional și dezvoltarea încrederii în sine a celor 125 de copii din centrele educaționale ale Fundației, Centrul Educațional Băneasa și Hero Afterschool Clinceni.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE: 15 Octombrie 2020- 30 Iunie 2021

LOC DE DESFĂȘURARE: Centrul Educațional Băneasa și Hero Afterschool Clinceni

BENEFICIARI: 125 de copii din familii defavorizate din cadrul Centrului Educațional Băneasa și a Hero Afterschool Clinceni

ACTIVITĂȚI

 1. Luarea mesei calde de către copii
 2. Consolidarea cunoștințelor primite la școală
 3. Efectuarea temelor primite la școală
 4. Efectuarea activităților suplimentare non-formale: limbi străine, cursuri de teatru, educatie morală, civică si spirituală, consiliere psihologică și alte activități dezvoltate pe parcurs pe măsura disponibilității voluntarilor.

REZULTATE

 • S-a redus la 0%  abandonul școlar;
 • S-a redus absenteismul, prezența copiilor la scoală și la centrele educaționale îmbunătățindu-se major;
 • Gradul de promovabilitate a copiilor a fost de 99%;
 • Copiii și-au îmbunătățit rezultatele școlare și au participat activ la orele de la scoală cât și la cele de la Centrele Educationale;
 • Copiii si-au descoperit aptitudini pe care nu credeau ca le poseda prin activitatile optionale;
 • Copiii au dobândit o mai mare încredere în sine, în faptul că viața lor poate să se schimbe.

AJUTĂ-NE SĂ ȚINEM SPITALELE DESCHISE PENTRU COVID19

SCOPUL PROIECTULUI “Ajută-ne să ținem spitalele libere pentru Covid19” a fost oferirea de servicii medicale sociale pentru diminuarea răspândirii infectării cu virusul COVID 19 în comunitățile vulnerabile și reducerea presiunii puse pe sistemul medical.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE : 3 luni  (1 aprilie – 1 iulie 2020)

LOC DE DESFĂȘURARE : POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC ȘI CLINICA SALA PALATULUI

NUMĂR DE BENEFICIARI DIRECȚI – 1370

REZULTATE

OBIECTIVUL 1: Acordarea de asistență medicală pentru 500 de pacienți sociali în Policlinica Socială Baba Novac pentru asigurarea unei stări de sănătate stabile a pacienților și pentru limitarea răspândirii virusului. În cadrul acestui obiectiv am acordat asistență medicală pentru 541 de pacienți sociali  în Policlinica Socială Baba Novac. Pacienții au fost fie consultați în cadrul clinicii – 241 și 300 telefonic. 

OBIECTIVUL 2: Acordarea de asistență medicală populației (cca.1150 persoane) cu probleme medicale în cadrul Clinicii Sala Palatului pentru degrevarea presiunii sistemului de stat care trebuia să își concentreze atenția pentru cazurile de Covid19. Pe durata celor trei luni pe acest obiectiv am realizat următoarele: au pășit pragul policlinicii un număr de 1089 de pacienți și 100 de persoane au primit consultații telefonice. Toate activitățile din clinică au fost desfășurate cu respectarea tuturor normelor de protecție.

ȘANSE EGALE LA O VIAȚĂ DEMNĂ

SCOPUL PROIECTULUI „ȘANSE EGALE LA O VIAȚĂ DEMNĂ” îl constituie creșterea calității vieții a 800 persoane fără venituri, a copiilor și adulților cu dizabilități neuro-locomotorii.

 PERIOADA DE DESFĂȘURARE  : 1 IUNIE 2018-1 MARTIE 2019

LOC DE DESFĂȘURARE : POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC

NUMĂR BENEFICIARI DIRECȚI -800 persoane fără venituri și asigurări sociale

REZULTATE

OBIECTIVUL 1

 • Deschiderea unui cabinet nou de stomatologie care va lărgi atât gama serviciilor stomatologice oferite prin includerea și a celor chirurgicale cât și tipologia pacienților care se vor putea să se trateze în acest cabinet- se va adresa în mod special persoanelor cu disabilități
 • A fost redată sănătatea orală a 600 de pacienți, asigurarea posibilității unei alimentații și digestii corecte și îmbunătățirea calității vieții acestora prin cele 2000 de consultații și tratamente stomatologice estimate și realizate pe perioada celor 9 luni ale proiectului.

OBIECTIVUL 2

 • A fost achiziționat un nou tonometru non contact prin care am dorit optimizarea timpului alocat consultației de oftalmologie, creșterea în acuratețe a diagnosticului și direcționarea cât mai rapidă a pacienților
 • În perioada 01.04.2019-31.12.2019 în cabinetul de oftalmologie au fost realizate 189 de consultații și tratamente și oferite gratuit 229 perechi de ochelari redând astfel vederea corectă a acestor pacienți fără venituri și asigurări care nu își puteau permite aceleași servicii medicale la costul cabinetelor de oftalmologie private.

ȘANSE LA O NOUĂ VIAȚĂ

SCOPUL PROIECTULUI  este îmbunătățirea calității vieții a unui număr de 350 de pacienți fără venituri și asigurări medicale din București, persoane înregistrate în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac și sporirea șanselor de integrare socială. “ȘANSE LA O NOUĂ VIAȚĂ” și-a propus o schimbare majoră în sănătatea lor orală și emoțională care să le producă o schimbare semnificativă în viață, prin șanse sporite de a își găsi un loc de muncă, de a își schimba statutul de membrii pasivi în membri activi ai societății care să poată oferi copiilor lor un trai mai bun.

PERIOADA : 1 IUNIE 2018-1 MARTIE 2019

LOC DE DESFĂȘURARE : POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC

NUMAR BENEFICIARI DIRECȚI – 325 pacienți fără venituri și asigurări medicale

REZULTATE

 • Dotarea cabinetului de stomatologie cu un echipament de curățat instrumentar stomatologic cu ultrasunete care asigură calitatea actului medical și permite acordarea mai multor consultații.
 • Acordarea de 1618 consultații și tratamente stomatologice320 persoane fără venituri și asigurări medicale
 • Acordarea de 240 ședințe de psihoterapie și consiliere vocațională către 40 de persoane fără venituri care au oferit oferind încredere în propriile forțe și căi de depășirea a situațiilor  dramatice în care se găsesc.

ÎMPREUNĂ OFERIM SĂNĂTATE ȘI DEMNITATE

SCOPUL PROIECTULUI îl constituie realizarea investigațiilor cardiologice complexe pentru pacienții din categoriile defavorizate din București prin achiziționarea unui ecocardiograf performant care permite prevenția și detecția precoce a afecțiunilor cardiologice cât și diagnosticul adecvat în cazul afecțiunilor cardiace complexe.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE A PROIECTULUI: 1 Septembrie 2017- 30 August 2018

LOCAȚIE: POLICLINICA SOCIALĂ SALA PALATULULUI

NUMĂR BENEFICIARI DIRECȚI – 325 persoane fără venituri și asigurări medicale și persoane cu venituri mici

REZULTATE

 • Depistarea de noi afecțiuni cardiace în cazul a 30 de persoane adică a 15% dintre pacienții evaluați printre care: insuficiențe mitrale în diferite stadii, prolaps de valvă mitrală de diferite grade, cardiopatii ischemice, HTA. Pentru acești pacienți acest screening a însemnat acordarea unui tratament corespunzător patologiei fiecăruia și evitarea agravării stării lor cu posibile consecinte grave asupra sănătății lor.
 • Oferirea unei imagini corecte a stării de sănătate cardiacă a 170 de pacienți cu boli cardiace existente și a unui tratament adecvat care să le permită și asigura o calitate a vieții crescută.

Sediul Administrativ
Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București
frm@fundatiainovatiisociale.ro

Policlinica Socială Baba Novac
Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, București
policlinicasocialababanovac@fundatiainovatiisociale.ro
+40 213 223 020

Clinica Socială Sala Palatului
Str.Ion Câmpineanu nr.23, Sector 1, București
ps2@fundatiainovatiisociale.ro
Programare online
+40 731 345 129 +40 372 126 405

Centrul Educațional Băneasa

Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr.123, Sector 1, București
frm@fundatiainovatiisociale.ro
+40 314 381 809

Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool

Sos. Principală nr.1, Clinceni, Ilfov
clubulcopiilor@afterschool-clinceni.ro
+40 733 534 258

Centrul Educațional Corbeanca

Str. Sportului nr. 2, sat Tamași, comuna Corbeanca, Ilfov
frm@fundatiainovatiisociale.ro
+40 722 600 568

Start typing and press Enter to search