Kaufland susține centrele educaționale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria

Implicarea face difernța

Împreună schimbăm destine – un proiect în parteneriat cu Kaufland România

Kaufland România susține cu peste 100.000 euro educația a peste 200 de copii din centrele educaționale coordonate de Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Proiectul „Împreună schimbăm destine -II-”  reprezintă atât o continuare a proiectului „Împreună schimbăm destine” cât și o dezvoltare a acestuia prin sprijinul oferit unui nou centru educațional deschis de fundație în acest an la Corbeanca cu 20 de copii din medii devaforizate și potential de extindere în lunile următoare la 60 de copii.

Pentru copiii care provin din familii defavorizate, riscul de abandon școlar a fost mereu unul crescut. Aceștia nu au suport pentru efectuarea temelor și aprofundarea cunostințelor de la școală deoarece părinții fie sunt plecați la muncă, fie în familie sunt prea mulți copii și în loc de școală au grija de ceilalți frați având dificultăți legate de lipsa hranei adecvate.

Pentru ei sprijinul primit  le va oferi acces la educație și își vor putea depăși contextul familial în care s-au născut. De aceea, este esențial ca ei să fie mereu sprijiniți, să li se cultive apetitul pentru învățare pentru a se autodepăși și a-și crește calitatea vieții. Obiectivul proiectului este susținerea procesului educațional al copiilor din cadrul celor trei Centre Educaționale ” Centrul Educațional Băneasa” și „Hero Afterschool Clinceni” și Centrul Educațional Corbeanca in care se desfășoară zilnic activități educaționale formale și non formale care le lărgesc abilitățile și deschid orizontul pentru activități diverse: limbi străine, calculator, pictură,etc. Rezultatele pe care dorim să le vedem sunt promovabilitate 100% și progres educațional și moral.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 130 de copii din familii vulnerabile, 35 de copii din Centrul Educațional Băneasa elevi în clasele I-VIII din proximitatea centrului, zona periferică a cartierului Băneasa, 60 de copii în cadrul Hero Afterschool Clinceni elevi ai claselor I-IV din localitate și 30 de copii în cadrul Centrului Educational Corbeanca provin din familii cu dificultăți socio-materiale, familii monoparentale sau foarte numeroase, cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu disponiblilitate emoțională redusă. Indirect sunt aproximativ 520 de parinți/bunici care au în grijă acești copii.

Proiecte susținute de KAUFLAND Romania în parteneriat cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Centrul Educațional Corbeanca

Str. Sportului nr. 2, sat Tamași, comuna Corbeanca, Ilfov