Kaufland susține centrele educaționale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria

Implicarea face difernța

Împreună schimbăm destine – un proiect în parteneriat cu Kaufland România

Kaufland România susține cu peste 100.000 euro educația a peste 200 de copii din centrele educaționale coordonate de Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Proiectul „Împreună schimbăm destine -II-”  reprezintă atât o continuare a proiectului „Împreună schimbăm destine” cât și o dezvoltare a acestuia prin sprijinul oferit unui nou centru educațional deschis de fundație în acest an la Corbeanca cu 20 de copii din medii devaforizate și potential de extindere în lunile următoare la 60 de copii.

Pentru copiii care provin din familii defavorizate, riscul de abandon școlar a fost mereu unul crescut. Aceștia nu au suport pentru efectuarea temelor și aprofundarea cunostințelor de la școală deoarece părinții fie sunt plecați la muncă, fie în familie sunt prea mulți copii și în loc de școală au grija de ceilalți frați având dificultăți legate de lipsa hranei adecvate.

Pentru ei sprijinul primit  le va oferi acces la educație și își vor putea depăși contextul familial în care s-au născut. De aceea, este esențial ca ei să fie mereu sprijiniți, să li se cultive apetitul pentru învățare pentru a se autodepăși și a-și crește calitatea vieții. Obiectivul proiectului este susținerea procesului educațional al copiilor din cadrul celor trei Centre Educaționale ” Centrul Educațional Băneasa” și „Hero Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool” și Centrul Educațional Corbeanca in care se desfășoară zilnic activități educaționale formale și non formale care le lărgesc abilitățile și deschid orizontul pentru activități diverse: limbi străine, calculator, pictură,etc. Rezultatele pe care dorim să le vedem sunt promovabilitate 100% și progres educațional și moral.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 130 de copii din familii vulnerabile, 35 de copii din Centrul Educațional Băneasa elevi în clasele I-VIII din proximitatea centrului, zona periferică a cartierului Băneasa, 60 de copii în cadrul Hero Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool elevi ai claselor I-IV din localitate și 30 de copii în cadrul Centrului Educational Corbeanca provin din familii cu dificultăți socio-materiale, familii monoparentale sau foarte numeroase, cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu disponiblilitate emoțională redusă. Indirect sunt aproximativ 520 de parinți/bunici care au în grijă acești copii.

 

Proiecte susținute de KAUFLAND Romania în parteneriat cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Sediul Administrativ
Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București
frm@fundatiainovatiisociale.ro

Policlinica Socială Baba Novac
Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, București
policlinicasocialababanovac@fundatiainovatiisociale.ro
+40 213 223 020

Clinica Socială Sala Palatului
Str.Ion Câmpineanu nr.23, Sector 1, București
ps2@fundatiainovatiisociale.ro
Programare online
+40 731 345 129 +40 372 126 405

Centrul Educațional Băneasa

Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr.123, Sector 1, București
frm@fundatiainovatiisociale.ro
+40 314 381 809

Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool

Sos. Principală nr.1, Clinceni, Ilfov
clubulcopiilor@afterschool-clinceni.ro
+40 733 534 258

Centrul Educațional Corbeanca

Str. Sportului nr. 2, sat Tamași, comuna Corbeanca, Ilfov
frm@fundatiainovatiisociale.ro
+40 722 600 568

Start typing and press Enter to search