C&A - Trei programe medicale pilot

C&A – Trei programe medicale pilot

Incepand cu luna mai 2016, Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria initiaza trei noi programe medicale care se desfasoara in Policlinica Sociala Baba Novac, cu sprijinul C&A Romania:

1. Programul-pilot pentru Sanatatea femeii

In cadrul Programului pentru sanatatea femeii sustinem cu investigatii si tratament aproximativ 250 de femei fara venituri si fara asigurari medicale: o parte dintre acestea, persoane care sufera de afectiuni cronice, in special cardiace, beneficiaza de analize si consultatii gratuite.

O componentă importanta a programului dedicat femeilor din Policlinica Socială Baba Novac este cea dedicata investigatiilor ginecologice: consult ginecologic si senologic, ecografie transvaginala, test Papanicolau, testare secreții, colposcopie și planning familial, acolo unde este cazul.

2. Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacientilor sociali din Policlinica Socială Baba Novac”

Acest program a pornit dintr-o nevoie reala, observata de-a lungul timpului. Am observat ca pacientii nostri sociali, persoane fara venituri si fara asigurari medicale, au copii care nu pot beneficia de tratament stomatologic – la scoala sau gradinita nu au cabinet stomatologic, iar parintii nu isi permit sa ii duca la un consult pentru ca nu au venituri. 50 de copii au beneficiat de servicii de specialitate si tratamente gratuite.

3. “Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii bolnavi de cancer”.

Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii bolnavi de cancer se desfasoara sub forma de grupuri – suport, cu intalniri saptamanale, în timpul carora specialistii invitati – Dr. Catalin Costovici, medic primar Oncologie Centrul Medical al Academiei Romane – expert DOC, Psh. Lidia Stoica – specialist Psihologie clinica, Prof. dr. Pavel Chirila – medic Medicina naturista, vor sprijini participantele in lupta cu stresul legat de boala.

”În acest an inițiem o mulțime de programe-pilot, care ne provoacă la noi fapte bune: programul stomatologic pentru copiii pacienților sociali, programul pentru sănătatea femeilor, care include consultații și tratamente pentru femei, mame care sunt piloni de rezistență ai familiei. O altă premieră pentru noi este programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer și pentru mamele cu copii bolnavi de cancer – acesta va mobiliza o echipă de oameni inimoși, care vor să ajute victimele cancerului să lupte cu această boală. Suntem emoționați și fericiți pentru aceste proiecte și le mulțumim prietenilor de la C&A pentru că ni s-au alăturat în demersurile noastre de a oferi sănătate, demnitate și educație și sperăm că și alți prieteni ne vor fi alături”.

Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Inovatii Sociale Regina Maria

Proiectul realizat cu C&A România acopera nu doar domeniul sanatatii, ci si cel educațional. 30 de copii inscrisi la Centrul educational din Baneasa, micuti care provin din familii defavorizate din vecinatate.

Activitățile proiectului se desfăsoara in perioada mai 2016 – aprilie 2017 si implica o donatie de 40.000 de euro din partea C&A.

Sediul Administrativ
SȘos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București
frm@fundatiainovatiisociale.ro

Policlinica Socială Baba Novac
Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, București
policlinicasocialababanovac@fundatiainovatiisociale.ro
+40 213 223 020

Clinica Socială Sala Palatului
Str.Ion Câmpineanu nr.23, Sector 1, București
ps2@fundatiainovatiisociale.ro
Programare online
+40 731 345 129 +40 372 126 405

Centrul Educațional Băneasa

Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr.123, Sector 1, București
frm@fundatiainovatiisociale.ro
+40 314 381 809

Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool

Sos. Principală nr.1, Clinceni, Ilfov
clubulcopiilor@afterschool-clinceni.ro
+40 733 534 258

Start typing and press Enter to search