Premiul pentru Durabilitate în cadrul Galei Societății Civile

 In Evenimente, Noutati, Policlinica Baba Novac

Zâmbete pentru mame și copii

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a primit marți seară premiul pentru Durabilitate în cadrul Galei Societății Civile cu proiectul Zambete pentru mame si copii.

Directorul Executiv al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria, Cristiana Mateoiu și project managerul Nadine Daniel au urcat marți seară pe scena Teatrului Național din București pentru a primi recunoașterea publică a unuia dintre proiectele noastre extrem de dragi. Premiul pentru Durabilitate.

Cristiana Mateoiu: ”Suntem extrem de fericiți că un proiect atât de amplu ca cel derulat de Policlinica Socială Baba Novac a fost aplaudat la scenă deschisă. Dintr-un buget de 180 000 de lei, 465 de femei și 135 de copii au beneficiat de servicii medicale și stomatologice gratuite în perioada mai 2016-martie 2017, cu prijinul C&A România. Proiectul continua și în acest an și sperăm că tot mai mulți parteneri să ni se alăture. Vreau să mulțumesc în mod special medicilor voluntari participanți în toate inițiativele fundației”.

Am salvat cel puțin 4 vieți 

Proiectul premiat a avut ca beneficiari femei fara venituri si asigurari medicale si copii inscrisi in Policlinica Sociala Baba Novac:

1. Sustinerea cu analize uzuale si endocrinologice si servicii medicale gratuite pentru femei cu afectiuni cronice.

2. Grup-suport psihologic pentru paciente bolnave de cancer, mame ale copiilor bolnavi de cancer si femei cu membrii ai familiei bolnavi de cancer.

3. Servicii stomatologice gratuite pentru copii ai pacientilor fara venituri (consulturi si tratamente stomatologice) Copiii din familii cu probleme financiare nu pot beneficia de tratamente stomatologice decat la clinicile cu plata, care practica preturi imposibile pentru familiile fara venituri.

4. Screening ginecologic si de sani pentru prevenirea cancerului la femei (132 paciente beneficiare). Din 132 de paciente, 25 au fost depistate cu fibroame uterine cu indicații chirurgicale, tumori ovariene, 2 cazuri de cancer de col uterin.

Acestea au fost pentru prima data la un control ginecologic. Prin depistarea precoce a tumorilor de natura benignă am evitat un număr potential de 22 cazuri de cancer, iar viața a 4 femei a fost salvată. Sprijinirea acestor categorii de persoane continuă și anul acesta prin proiecte similare punându-se accent pe nevoia de durabilitate și sustenabilitate este continuă. 

Articole recente

Start typing and press Enter to search