Proiecte Pentalog

ÎMPREUNĂ PENTRU ACCESS LA SĂNĂTATE

SCOPUL proiectului îl constituie realizarea unei campanii de screening medical pentru depistarea precoce a cancerului mamar pentru 120 de paciente fără venituri și asigurări medicale sau cu venituri foarte mici și a unei campanii de redare a sănătății orale a 420 de pacienți fără venituri și asigurări medicale.
TOTAL BENEFICIARI: 540 pacienți fără venituri sau cu venituri foarte mici

PERIOADA DE DESFĂȘURARE A PROIECTULUI: 1 IULIE-30 DECEMBRIE 2017
LOCAȚIE: Policlinica Socială Baba Novac și Clinica Sala Palatului
REZULTATE

• 70 de ecografii mamare pentru paciente fără venituri și asigurări medicale dintre care 50 pentru paciente până în 41 de ani și 20 pentru paciente cu vârste peste 41 de ani pentru clarificarea anomaliilor constatate la mamografie;
  • 70 de mamografii pentru paciente fără venituri și asigurări medicale cu vârste de peste 41 de ani;

Am efectuat 1000 de consultații și tratamente stomatologice pentru 420 de paciente fără venituri în cadrul celor două Policlinici Sociale în cadrul cărora fiecare pacient a beneficiat de:

• Consultație de evalure
  • Tratamentele complexe
  • Indicații de igienă dentară

Au fost tratamente care au inclus o gamă largă de servicii stomatologice, de la carii, la extracții de rădăcini, opturații de canal, coronițe și lucrări dentare complexe si chiar două implanturi. Impactul acetor servicii este deopotrivă medical, psihologic și social.

UNIȚI PENTRU INIMI SĂNĂTOASE

SCOPUL PROIECTULUI:  Proiectul își propune acordarea de consultații medicale de înaltă caltitate gratuite unor pacienți cu afecțiuni cardiologice, pacienți fără venituri și asigurări medicale, din cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE: 1 IANUARIE 2019- 30 NOIEMBRIE 2019

LOC DE DESFĂȘURARE: POLICLINICA SOCIALĂ BABA NOVAC

NUMĂR DE BENEFICIARI- 750 persoane fără venituri și asigurări medicale

OBIECTIV 1: Creșterea calității serviciilor de cardiologie oferite în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac prin :

• achiziționarea unui electrocardiograf cu ajutorul căruia  s-au asigurat 750 EKG-uri, investigație care va fi realizată și in viitor fiind o investigație de bază în cadrul oricărei evaluări cardiologice.
  • achiziționarea unui defibrilator, echipament ce asigură tratarea de urgență a unor afecțiuni care pun viața în pericol – aritmiile cardiace, fibrilația ventriculara, tahicardia cardiacă.

OBIECTIV 2: Îmbunătățirea stării de sănătate a 750 de pacienți fără venituri și asigurări medicale cu afecțiuni cardiologice, creșterea calității vieții și a posibilității obținerii unui loc de muncă.

• Realizarea de 750 de electrocardiograme cu ajutorul ecocardiografului achiziționat în cadrul primului obiectiv.
  • Acordarea de 750 de consultații medicale pe baza rezultatelor electrocardiogramei si a tensiunii artiariale.

UNITI PENTRU INIMI SĂNĂTOASE II

SCOPUL PROIECTULUI:  Proiectul își propune acordarea de consultații medicale de înaltă caltitate gratuite și medicamente unui număr de 100 pacienți cu afecțiuni cardiologice, pacienți fără venituri si asigurări medicale, din cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac

PERIOADA DE DESFĂȘURARE: 1 IANUARIE 2020- 30 NOIEMBRIE 2020

NUMĂR DE BENEFICIARI: 100 pacienți fără venituri și asigurări medicale cu afecțiuni cardiovasculare

REZULTATE

• Realizarea de 300 de electrocardiograme cu ajutorul ecocardiografului achiziționat în cadrul proiectului de anul trecut
  • Acordarea de 300 de consultații medicale pe baza rezultatelor electrocardiogramei si a tensiunii arteriale
  • Acordarea de aproximativ 400 cutii medicamente necesare celor 100 de pacienți consultați.

Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București

Centrul Educațional Băneasa