Pacienti bolnavi de hepatita B si C, testati privind incarcarea virala, in cadrul proiectului cu Fundatia Orange

 In Policlinici, Proiecte, Uncategorized

5 pacienti ai Policlinicii Sociale Baba Novac au fost testati pentru determinarea incarcarii virale in cazul virusului hepatic B si C, in perioada mai – august 2016. Cele cinci persoane sunt pacienti fara venituri si fara asigurari medicale, pacienti ai Policlinicii Sociale Baba Novac, bolnavi de hepatita B sau C, iar testele au fost efectuate pentru a determina tipul de tratament de care acestia au nevoie. In cazul a doua dintre aceste persoane s-a observat necesitatea introducerii unui tratament cu interferon, aceste tipuri de hepatita putand conduce la boli mai grave.

Analizele au fost efectuate in cadrul proiectului ”Impreuna oferim sanatate”, initiat de Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria si finantat de Fundatia Orange in cadrul concursului de proiecte pentru angajatii Orange Romania, „Sustine un ONG!”.

 

Hepatitele virale cu virus B si C reprezinta o importanta problema de sanatate publica prin procentul crescut de imbolnaviri, rata ridicata de cronicizare, afectarea capacitatii de munca si a calitatii vietii, dar si prin costurile apreciabile pe care le presupune tratamentul acestora, potrivit Sfatulmedicului.ro. Prin cronicizare, hepatitele virale cu virus B si C reprezinta afectiuni cu evolutie indelungata, care pot duce la ciroza hepatica si cancer hepatic si, in ultima instanta, la decesul pacientului.

Prin proiectul „Impreuna oferim sanatate”, Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria isi doreste sa redea nu doar sanatatea, ci si demnitatea pacientilor sociali, care apoi vor putea sa se reintegreze din punct de vedere social si sa isi gaseasca un nou loc de munca. Aproximativ 420 de beneficiari ai proiectului vor beneficia de consultatii si tratamente stomatologice, 140 de pacienti vor beneficia de consultatii oftalmologice, iar cei care au nevoie vor primi ochelari, iar 10 pacienti infectati cu virusul hepatitei B sau C vor fi evaluati si li se va stabili necesitatea initierii tratamentului.

Sursa foto: https://www.medicalnewstoday.com/

Articole recente

Start typing and press Enter to search