Operatii pro-bono pentru copii cu malformatii congenitale cardiovasculare

 In Proiecte, Uncategorized

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria impreuna cu Intermedicas Worldwide lanseaza o campanie de identificare a cazurilor sociale – copii cu malformatii congenitale cardiovasculare, care au nevoie de interventii chirurgicale de urgenta. Cei care vor putea beneficia de aceste operatii sunt copiii proveniti din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea acoperi costul interventiilor. Operatiile vor avea loc atat in spitalul Necker, Paris, cat si intr-o sala de operatie din cadrul unei clinici private din Romania.

O echipa formata din doi medici specialisti in chirurgie cardio-vasculara pediatrica, Olivier Bical si Ovidiu Nutu, reprezentanti ai Fundatiei “Mecenat Chirurgie Cardiaque” din Franta, au pus bazele unui parteneriat initiat de Intermedicas si Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, pentru a ajuta copii cu malformatii congenitale cardiovasculare.

Prof. Dr. Olivier Bical este Doctor in medicina la universitatea Pitia-Salpetriere, Paris (1978), chirurg specializat in cardiologie acreditat de Haute Autorite de Sante din Franta, cu o experienta de 40 de ani in spitale si institutii medicale de prestigiu. De asemenea, Dr. Bical este membru al Societatii Franceze de chirurgie Toracica si Cardiovasculara, membru al Asociatiei Europene de Chirurgie cardio-toracica, membru in consiliul de administratie al Fundatiei “Mecenat-Chirurgie cardiaque”, cavaler al Legiunii de Onoare si autor al numeroase studii si lucrari de referinta in publicatii de specialitate de renume international.

Dr. Ovidiu Nutu este medic primar, doctor in stiinte medicale cu specializarea in chirurgie cardiovasculara si toracica (acreditat de Haute Autorite de Sante – Franta), membru al Societatii Franceze de Chirurgie Toracica si cardiovasculara, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiaca, membru al Societatii Franceze de Cardiologie si al Societatii Europene de Chirururgie Cardiaca (EACTS). In perioada 1984 – 1990 a facut parte din echipa de chirurgi a spitalului Fundeni, dupa care au urmat cinci ani de experienta in calitate de asistent universitar chirurgie cardio-vasculara in cadrul Universitatii de Medicina din Timisoara. Dupa un masterat in stiinte chirurgicale cu specializarea in cord artificial si transplant cardiac a performat in mai multe instituttii medicale de stat si private din Franta. Dr. Nutu este, de asemenea, autor sau coautor la multiple tratate si comunicari internationale.

Cei care au nevoie de ajutor sunt rugati sa ne contacteze la:

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria: 031-4381809 sau [email protected]
Intermedicas: 021-2221370 sau [email protected]

Articole recente

Start typing and press Enter to search