Centrul Educațional Corbeanca

În cei 8 ani de experiență în educația copiilor am înțeles cât de importantă este o împletire armonioasă a educației formale cu cea morală și spirituală și ce rezultate trainice poate aduce această abordare nu doar în viețile copiilor, ci în întreaga comunitate.

Și pentru că suntem pregătiți, credem noi, să multiplicăm acest model, ne bucurăm să vă anunțăm că unul din proiectele mult dorite și visate în organizația noastră, acela de a deschide un nou Centru Educațional a devenit REALITATE!

Sub umbrela organizației noastre și prin puterea incontestabilă a oamenilor, a comunității, noul centru oferă deja suport după școală unui număr de 20 de copii. Numărul copiilor care au nevoie de noi în aceasta comună este estimat la circa 200, și ne propunem să ajungem la cât mai mulți, împreună!

Acest proiect beneficiază de suport oferit de foarte mulți membri ai comunității (oameni de afaceri sau simpli cetățeni), al Primăriei Corbeanca, Centrului Cultural Sportiv Corbeanca și al Asociației Civice Corbeanca.

Oana Grigorescu – Coordonator Voluntar
Oana Grigorescu - Coordonator Voluntar

Odată, într-o zi friguroasă de iarnă, un băiețel entuziast că urma să își primească cadoul de Crăciun a venit să mă îmbrățișeze, noi amândoi purtători de ochelari. Pe drum îi cade o lentilă, o culege din noroi și o pune rapid la loc. Ce faci, întreb. “Nu-i nimic, cade, o pun la loc!” A doua zi o fetiță povestește că ea mănâncă des cartofi cruzi – se satură așa!“ Nu avem butelie mereu doamna”. La ei în bucătărie e frig, mereu e frig!

Pentru ei și pentru mulți alții, fiecare cu disperarea și speranța lui, am cerut sprijin pentru a putea reda speranța și pentru a putea avea și ei un viitor.. altul decât acela în care ochelarilor le cad lentilele și cartofii cruzi țin de foame!

Tot restul poveștii e despre ei și despre oamenii buni care se încăpățânează să le ofere afecțiune, educație, sănătate și încredere în ei.. totul într-o lume în care timpul nu are deloc răbdare cu copiii din Corbeanca!

Program:

Luni-Vineri : 12.00 – 18.00