Educația ne unește

Într-o lume în care diferențele ne separă tot mai mult, puterea educației ne unește și ne îndeamnă să privim dincolo de etichete și bariere.
Proiectul Educația ne unește menține porțile a două centre educaționale din Băneasa deschise către un viitor mai luminos pentru copiii din familii marginalizate. Aceste centre nu sunt doar locuri în care copiii pot învăța, ci adevărate oaze de speranță și oportunitate. Cu metode deja testate și personal format, activitățile desfășurate aici vor continua să aibe un impact profund asupra creșterii nivelului educațional al copiilor și vor contribui la construirea unei comunități mai unite și mai integrate.

Beneficiul proiectului Educația ne unește este continuarea unei activități a două centre educaționale de zi deja funcționale, cu activități și metode testate și cu personal format, ce vor avea un efect atât în creșterea nivelului educațional al copiilor din familii marginalizate, cât și la coagularea unui model de creștere comunitară, focalizat pe integrare.

Beneficiarii proiectului

Grupul țintă este reprezentat de  54 de copii români și ucraineni (20 și respectiv 34), parte din beneficiarii celor două centre educaționale de zi – CEB și CUIB – din cartierul Băneasa.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este creșterea rezultatelor educaționale și integrare socială și în școală a 54 de copii români și ucraineni, din familii cu posibilități materiale limitate, marginalizate social, din cartierul Băneasa.

Obiective

🗸Asigurarea promovabilității școlare a celor 54 de copii

🗸 Îmbunătățirea rezultatelor școlare a celor 54 de copii

🗸 Integrarea în comunitatea de copii români și în școala din cartier a copiilor ucraineni, ca audienți

🗸 Creșterea gradului de conștientizare a problemelor educaționale ale copiilor români și ucraineni din familii marginalizate social, în rândul comunității din Băneasa

Activități

🗸 Activități educaționale remediale pe timpul vacanței de vară

🗸 Suport în efectuarea temelor și înțelegerea materiei predate, în timpul anului școlar

🗸 Activități comune de educație informală, cu scop de integrare a copiilor ucraineni

🗸 Ore de limba română și engleză pentru copiii ucraineni

🗸 Activități de informare comunitară și call de voluntari

 

 

 

Proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucuresti. Continutul acestui proiect este responsabilitatea exclusiva a partenerilor proiectului si in niciun mod nu se poate considera ca reflecta punctele de vedere ale Municipiului Bucuresti. 

Realizat cu sprinijul DGASMB

Start typing and press Enter to search