Ecocardiograf performant- șansa celor 4000 de pacienți sociali la o viață mai sănătoasă

 In Clinica Sala Palatului, Noutati, Policlinici

Ecocardiograf performant donat de Kaufland Romania!

Parteneriatul Kaufland România cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria s-a materializat de curând printr-o donație importantă. un Ecocardiograf performant,  o contribuție în valoare de 50 000 euro pentru dotarea policlinicilor noastre sociale.

În cadrul proiectului ”Împreună oferim sănătate și demnitate”, Kaufland a oferit cu generozitate acest aparat performant care va ajuta în mod direct 4000 de pacienți sociali. Pacienții sociali vor beneficia astfel de șansa unor investigații cardiologice moderne care vor duce la diagnosticarea precoce a bolilor cardiace dar și la monitorizarea mult mai bună a pacienților existenți.

„La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi moare.”

Dr. Wargha Enayati, medic cardiolog la Fundația Inovații Sociale Regina Maria : ”Afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Din cele aproximativ 250.000 de decese înregistrate în rândul românilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare, de 3 ori mai multe decât decesele ca urmare a afecțiunilor oncologice. (European Heart Network raport în anul 2017). La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi moare. În aceste condiții, decizia Kaufland România de a veni în sprijinul pacienților noștri sociali  este extrem importantă și pot spune salvatoare pentru mulți dintre ei, dacă ținem cont că sunt pacienți care nu au asigurări sau venituri sau poate au pensii foarte mici și nu pot accesa asemenea servicii”.

La Clinca Sala Palatului la primele consultații alături de dr Wargha Enayati a fost prezentă și  Anna-Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Anna Katharina Scheidereiter : ”La Kaufland România suntem conștienți de importanța stării de sănătate în rândul populației. Noi facem tot posibilul să contribuim la prevenirea bolilor și menținerea sănătății comunității și ne dorim să facilităm accesul tuturor la servicii medicale de calitate. Astfel, « Impreună oferim sănătate și demnitate » este pentru noi mai mult decât un slogan”. ecocardiograf performant

Articole recente

Start typing and press Enter to search