Fondatori

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Enayati, și nu a Rețelei Private de sănătate Regina Maria.

Fondatori Fundația Regina Maria

Dr. Wargha Enayati este Fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA (1995), medic al Ambasadei Germaniei la București, cetățean german de orginie persană, cardiolog de profesie și membru al Comunității Internaționale Bahá’í.

`Credința a fost motivul pentru care am venit în România, iar viața și activitatea Maiestății Sale Regina Maria a României au fost un model personal. Excelența cu care Majestatea Sa și-a dedicat viața poporului român a fost pentru mine o sursă de inspirație și o motivație în tot ceea ce am realizat.

Îmi vine greu să cred că au trecut zece ani de când eu si Mitra am înființat Fundația Inovații Sociale Regina Maria, care derulează acum patru proiecte medicale și educaționale . Într-o lume dominată de criza economică, de mai bine de 10 ani am reușit să arătăm că nu înșirăm doar mărgele de sticlă fără legatură cu realitatea în care ne aflăm. Simțim că împărtașim din energiile și puterile noastre, precum și din rezultatele noastre financiare. Numele Fundației Inovații Sociale Regina Maria este din ce în ce mai cunoscut și un număr crescând de indivizi și firme ne-au dovedit încrederea în ceea ce facem prin sprijinul lor financiar.

Eu și Mitra considerăm că sensul vieții este de a sluji pe semenii noștri și invităm pe oricine să ni se alăture pentru a dărui resurse și timp, astfel încăt să putem ajuta cât mai mulți oameni care nu au alte posibilități. În numele echipei Fundației Inovații Sociale Regina Maria vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și ne ajută în continuare.`

Fondatori

Mitra Enayati s-a născut în Iran. Tatăl său a fost chirurg în Africa și timp de opt ani a locuit cu familia în Congo, după care s-au mutat în Franţa. Mitra a studiat fizica la Paris și este în prezent Coordonator al Centrului Educațional Băneasa.

`Mă bucur foarte mult că am luat decizia de a pune bazele acestei Fundații dedicată Reginei Maria și de modul în care aceasta s-a dezvoltat, și aștept ca pe viitor să servim mult mai mulți beneficiari de toate vârstele cu prețiosul ajutor al multor voluntari și parteneri.

Vrem să putem contribui la conștientizarea crescândă a nevoii foarte mari în România de a ne oferi timpul pentru munca de voluntariat. Activitățile pe care le facem pentru binele celorlalți sunt importante nu doar pentru cei care au nevoie, ci si pentru fiecare dintre noi în clădirea unei lumi mai bune.

Este o onoare să servești pentru semenii tăi.`

Despre Regina Maria

Maria Alexandra Victoria, Prințesa de Edinburgh, nepoata Reginei Victoria a Angliei și a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei, a devenit la 17 ani consoarta Prințului moștenitor Ferdinand al României și apoi în 1914 Regina Maria a României. Regina Maria a părut să înțeleagă responsabilitatea monarhilor și conducătorilor lumii și și-a asumat-o din toată inima, încă de când a sosit în țara ei adoptivă.

Ea a ajuns să cunoască poporul României, cultura sa, obiceiurile sale, regiunile sale rurale și, mai presus de toate, aspirațiile sale, care au devenit și ale ei. În timpul Primului Război Mondial ea a dedicat cu generozitate timp și energie din plin, bolnavilor și muribunzilor. După război ea s-a alăturat oamenilor de stat români de pe o poziție neoficială, la convorbirile de pace de la Paris pentru a pleda cazul țării cu privire la caștigurile teritoriale. Puțini oameni par a fi conștienți ca actuala dimensiune a României se datorează în mare măsură eforturilor de lobby depuse de Regina Maria la Paris. Ea a scris, de asemenea, numeroase cărți și articole despre România, în speranța înlăturării sentimentelor negative față de țară pentru care ajunsese să nutrească o iubire atât de profundă.

Spiritualitatea și o neclintită credință în Dumnezeu au călăuzit-o pe Regina de-a lungul întregii sale vieți. La începutul anului 1926, Regina Maria urma să înceapă o nouă călătorie spirituală, cu ajutorul unei femei extraordinare, Martha L. Root, care vizita frumosul oraș București. Întâlnirea lor și lectura reginei despre Credința Baha’í au avut ca rezultat o scrisoare publicată într-un ziar din Canada, Toronto Daily Star:

`O femeie mi-a adus deunăzi o Carte. Scriu cu literă mare pentru că este o glorioasă Carte despre dragoste și bunătate, putere și frumusețe. Ea mi-a oferit-o pentru că aflase că eram cuprinsă de mâhnire și tristețe și a vrut să ajute… Mi-a pus-o în mâini spunându-mi: ‚Pari a trăi potrivit învățăturilor Lui.’ Și când am deschis Cartea am văzut că era cuvântul lui ‘Abdu’l Baha, profet al iubirii și bunătătii și al tatălui său, marele dascăl al concordiei și înțelegerii universale—al unei religii care leagă toate crezurile.

Este minunat Mesajul pe care Baha’u’llah și fiul său ‘Abdu’l Baha ni l-au oferit! Ei nu ni l-au impus într-un mod agresiv, știind că sămânța adevarului etern, care salăsluiește în miezul său, nu poate decât să prindă rădăcini și să se răspândească.

Este mesajul lui Christos, reînnoit, aproape în aceleași cuvinte, dar adaptat diferenței de o mie de ani și mai bine dintre anul unu și ziua de azi… Nu este om care să nu reușească să devină mai bun, datorită acestei Carți.

V-o recomand tuturor. Dacă vreodată numele lui Baha’u’llah sau ‘Abdu’l Baha vă vor cădea sub ochi, nu dați la o parte scrierile lor. Cercetați cărțile lor și lăsați cuvintele și lecțiile lor glorioase, aducătoare de pace, creatoare de iubire să vă pătrundă inimile, așa cum au patruns-o pe a mea…

Zilele noastre preapline par să nu ne îngăduie timp și pentru religie. Sau cineva poate fi mulțumit cu religia sa. Dar învățăturile acestor oameni blânzi, înțelepți și buni sunt compatibile cu orice religie și cu niciuna. Cercetați-le și fiți mai fericiți.`

Maria, Regina României

Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București