Deschidem a doua Policlinica Sociala

 In Evenimente, Proiecte, Uncategorized

Datorita nevoilor acute ale persoanelor fara venituri si fara asigurari medicale, dar si ale persoanelor cu venituri mici, pe 27 mai vom deschide cea de-a doua Policlinica Sociala, pe strada Ion Campineanu, in zona Salii Palatului. Aceasta va reprezenta o alternativa la sistemele de sanatate de stat si privat, si se va adresa persoanelor cu venituri mici (sub 1.000 ron/luna). Accentul va fi pus pe servicii stomatologice, imagistice si ginecologice, existand in acelasi timp si alte specialitati medicale (medicina de familie, oftalmologie, neurologie, ortopedie, recuperare medicala, dermatologie, endocrinologie, ORL).

Ne dorim sa facilitam accesul la servicii medicale de calitate unor categorii de persoane defavorizate, sa contribuim la imbunatatirea calitatii vietii atat a beneficiarilor directi cat si a familiilor acestora si sa crestem sansele de reintegrare sociala, prin imbunatatiri la nivel functional si psihologic. O persoana, cu sau fara venituri, va deveni mai productiva si mai concentrata pe urmatoarele aspecte importante ale vietii sale – familie, loc de munca, siguranta financiara, stare generala de bine, daca are asigurate conditiile de baza pentru sanatate.

Spatiul celei de-a doua Policlinici Sociale va permite o capacitate operationala dubla fata de prima Policlinica si va acoperi noi specialitati medicale, printre care radiologie dentara, pulmonara si mamografie. Pana la sfarsitul anului estimam un volum de aproximativ de 100 de servicii medicale pe zi. La fel ca si in prima Policlinica cea mai mare parte a personalului medical va fi format din cadre medicale voluntare.

Valoarea totala a investitiilor se ridica la 900.000 de euro, acest proiect reprezentand o provocare pentru intreaga organizatie si pentru toti partenerii si sustinatorii implicati. Conceptul celei de-a doua Policlinici Sociale propune asigurarea a 30% din fondurile necesare desfasurarii activitatii prin autofinantare:

  • Taxa minima in functie de serviciul medical oferit;
  • Social entrepreneurship (Ceainarie in cadrul careia vor fi angajati din randul beneficiarilor proiectelor medicale sociale si al carei profit va fi directionat catre Policlinica).

Evolutia proiectelor Fundatiei Regina Maria se afla in stransa legatura cu cei care cred si se alatura cauzei sale. De aproape 5 ani oferim servicii medicale de calitate in mod neconditionat si sansa la o viata decenta celor mai putin norocosi decat noi. Credem ca actul medical este o forma de a-ti iubi semenii si ca activitatile pe care le facem pentru binele celorlalti sunt importante nu doar pentru cei care au nevoie, ci si pentru fiecare dintre noi in cladirea unei lumi mai bune.

Fiecare dintre noi se poate implica, mai mult sau mai putin activ, pentru a aduce la un stadiu de normalitate viata celor din jurul nostru. Daca doriti sa ne sprijiniti la dotarea cabinetelor sau cu sustinerea unei parti din costurile operationale lunare, va rugam sa ne contactati la: [email protected] sau [email protected].

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search