Consultatii si tratamente gratuite pentru peste 550 de persoane fara venit

 In Policlinici, Proiecte, Uncategorized

logo fundatia orangePeste 550 de persoane fara venit si fara asigurari medicale vor beneficia, in perioada iunie – decembrie 2016, de consultatii si tratamente medicale gratuite prin intermediul proiectului „Ȋmpreuna pentru sanatate”, initiat de Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria si finantat de Fundatia Orange in cadrul concursului de proiecte pentru angajatii Orange Romania, „Sustine un ONG!”.

Prin acest proiect Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria isi doreste sa redea nu doar sanatatea, ci si demnitatea pacientilor sociali, care apoi vor putea sa se reintegreze din punct de vedere social si sa isi gaseasca un nou loc de munca. Aproximativ 420 de beneficiari ai proiectului vor beneficia de consultatii si tratamente stomatologice, 140 de pacienti vor beneficia de consultatii oftalmologice, iar cei care au nevoie vor primi ochelari, iar 10 pacienti infectati cu virusul hepatitei B sau C vor fi evaluati si li se va stabili necesitatea initierii tratamentului.

„Un astfel de proiect vine in intampinarea pacientilor nostri sociali, oferindu-le tratamente pentru problemele lor: cele stomatologice si cele oftalmologice sunt cele mai des intalnite. Le multumim prietenilor de la Fundatia Orange pentru ca ni s-au alaturat in demersul de a oferi sanatate pentru cei mai putin norocosi si speram ca si altii ni se vor alatura”, a precizat Dr. Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.

Despre proiect

Coordonat de Ligia Tatucu, angajat Orange Romania, proiectul a primit finantare in cadrul editiei din acest an a concursului Sustine un ONG! organizat de Fundatia Orange ce a oferit fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania, program cu o valoare totala de 131.700 lei, din care valoarea proiectului „Ȋmpreuna pentru sanatate” a fost de 32.000 lei.

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizatie neguvernamentala care ofera, de peste 5 ani, o gama larga de servicii medicale gratuite in cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui numar de peste 1750 de persoane inregistrate fara venituri şi asigurari medicale. Aceasta policlinica este prima policlinica de acest fel din tara. in 2015, a fost lansata cea de-a doua Policlinica Sociala, in zona Sala Palatului, care se adreseaza persoanelor cu venituri mici si foarte mici. Mai multe detalii puteti gasi pe www.fundatiapoliclinicisocialereginamaria.ro.

Fundatia Orange se implica in comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor cu dizabilitati. Ȋmpreuna cu institutii si organizatii non-guvernamentale specializate, dezvoltam proiecte de educatie, cultura, sanatate si integrare sociala in sprijinul acestor persoane. Mai multe detalii puteti gasi pe https://www.fundatiaorange.ro/

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search