Cine sunt specialistii psihologi din echipa grupului-suport psihologic

 In Policlinici, Proiecte, Uncategorized

Psiholog Florina Rosu

Este psiholog-psihoterapeut de orientare cognitiv comportamentala si hipnoza Ericksoniana.

A ales sa se alature echipei grupului-suport psihologic pentru persoanele care lupta cu cancerul si mamele copiilor bolnavi de cancer ”pentru a readuce speranta atunci cand durerea ne copleseste iar viata ramane in suspensie”.

Psiholog Loredana Stanciu

Este psiholog – psihoterapeut, care s-a alaturat echipei de specialisti care lucreaza cu persoanele care se lupta cu cancerul in luna mai. ”De cand ma stiu, am iubit oamenii si am crezut in puterile lor. De vindecare, de iubire, de iertare, de rabdare… de toate. Initial, am vrut sa ma fac medic, fiind fascinata de puterea pe care o ai asupra corpului, admirand acesti oameni care te readuc la viata. Fizic. Dar parca psihic, e si mai bine. Si mai mult. Si mai valoros. Asa ca in ultimul moment, m-am indreptat spre psihologie. Si bine am facut! Nu ma vad facand altceva in viata!” – marturiseste Loredana Stanciu.

Despre proiectul nostru, grupul-suport psihologic pentru persoanele care se lupta cu boala spune urmatoarele: ”Cancer. Suna dureros, greu, coplesitor, terifiant. Insa in ultimul timp, am fost inconjurata de prea multi oameni care au trecut si inca trec prin aceasta incercare. Familie, prieteni, cunostinte… prea multi! Si parca prea nu stiam cum sa ii ajut. Asa ca Lidia, cea care a initiat acest program, a venit la fix cu propunerea ei. Imi doresc ca impreuna, sa ajutam cat mai multi oameni care au nevoie de noi, care se incred in noi, ca specialisti, dar care mai mult cred in puterea lor de vindecare”.

Psiholog Maria Stefan

Psiholog cu competente in psihoterapie cognitiv comportamentala, psihologie clinica.

Despre proiectul nostru, grupul-suport psihologic pentru persoanele care se lupta cu cancerul:

„Am  ales sa fac parte din acest proiect,  deoarece  m-a fascinat  forta oamenilor aflati in situatii dificile si  am invatat de la ei cat de adevarat  este faptul  ca “nu  conteaza ce ti se intampla ci aceea  ce gandesti  tu  ca ti se intampla” si ca “ viata nu inseamna  sa  astepti  ca  furtuna  sa  treaca ci sa inveti sa dansezi in ploaie”.

Iulia Petre

Asistenta de proiect si proaspata mamica studenta in anul 3 la Facultatea de Psihologie

„Imi place sa ajut oamenii de aceea am ales sa fac parte din proiectul ,,Restart la viata”, atenta la detalii din fire , nu las nimic la voia intamplarii. Imi amintesc cu placere un citat de Mihail Sadoveanu… ,,Fericirea este in noi, niciodata in jurul nostru.”

Simona Petcu

Consilier psihologic in specialitatea „Evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei”

„Cuvantul care aduce pace este mai pretios decat o mie de alte cuvinte” (Dhammapada).

„M-am alaturat proiectului cu scopul de a sprijini pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii diagnosticati cu cancer pentru ca nu exista fericire mai mare decat aceea de a-ti ajuta semenii”.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search