85 de femei consultate prin programul Sanatatea femeii, realizat cu sprijinul C&A

 In Policlinici, Proiecte

85 de femei fara venituri si fara asigurari medicale au fost verificate ginecologic, prin intermediul ”Programului pentru Sanatatea femeii”, sustinut de Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, cu sprijinul C&A Romania.

”O parte dintre aceste femei au venit prima data la un ginecolog, tocmai datorita acestui program, unele dintre ele nu stiau ce inseamna testul Papanicolau, iar in cazul a doua persoane am descoperit si niste afectiuni grave”, a precizat Dr. Cristina Romanescu, medicul care se ocupa de acest program in cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

In cadrul Programului pentru sanatatea femeii Fundatia sustine cu investigatii si tratament aproximativ 250 de femei fara venituri si fara asigurari medicale: o parte dintre acestea, persoane care sufera de afectiuni cronice, in special cardiace, vor beneficia de analize si consultatii gratuite.

De asemenea, o componenta importanta a programului dedicat femeilor din Policlinica Sociala Baba Novac ofera si investigatii ginecologice: consult ginecologic si senologic, ecografie transvaginala, test Papanicolau, testare secretii, colposcopie si planning familial, acolo unde este cazul.

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a initiat in luna mai trei noi programe medicale care se desfasoara in Policlinica Sociala Baba Novac, cu ajutorul unei finantari din partea C&A Romania: Programul-pilot pentru Sanatatea femeii, Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacientilor sociali din Policlinica Sociala Baba Novac” si “Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii bolnavi de cancer”.

Sursa foto: www.livestrong.com

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search