4000 de beneficiari ai proiectului „Impreuna pentru Inimile pacientilor sociali!”

 In Evenimente, Noutati, Policlinici, Proiecte
fundatia inovatii sociale regina maria

Donatii Gala Umanitara

Fundația Inovatii Sociale Regina Maria lansează împreună cu Servier România proiectul ”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali”.

”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali” – va avea in total peste 4000 de beneficiari. Este dedicat pacienților fără venituri si fara asigurări medicale precum și celor cu venituri foarte mici si familiilor lor. Pacientii vor avea acces la servicii medicale gratuite sau subventionate de cardiologie, de identificare a bolilor metabolice și de prevenire a cancerului mamar.

340 de pacienți vor beneficia de servicii medicale in decursul primului an

In  urmatorii 3 ani pana la 4000 de beneficiari directi si indirecti vor fi ajutați de acest program care ofera servicii medicale gratuite în domeniul cardiologiei, al bolilor metabolice și a prevenției cancerului mamar. Pacienții sunt persoane fără venituri, asigurări sociale dar și cu venituri foarte mici. Acestia sunt din zona București, Muntenia și Oltenia. Serviciile medicale vor fi accesibile în cadrul policlinicilor Fundației (Baba Novac și Sala Palatului).

Proiectul se desfășoară în perioada septembrie 2017 – septembrie 2018

Prin crearea unui pachet complet de investigații cardiologice constând în consultație, ecografie cardiacă, analize și test de efort, 120 de pacienții cardiaci incluși în proiect vor beneficia pentru prima oară de un screening complet.

Un alt obiectiv inclus în proiect este cel prin care 120 de pacienti vor avea acces la servicii medicale gratuite de depistare precoce și monitorizare a bolilor metabolice. Vor beneficia de analize specifice pentru diabet.

În cadrul proiectului ”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali”, se va achiziționa un ecograf performat care va permite depistarea la timp a diferitelor patologii.

100 de paciente vor fi incluse gratuit în program pentru un screening de prevenție a cancerului mamar.

Dr cardiolog Wargha Enayati: ”Accesul pacienților fără venituri sau cu venituri mici la servicii medicale performante, de specialitate este esențial. Deși există un sistem privat de acordare a acestor servicii, adiacent celui public, în contextul sărăcirii accentuate, un segment larg de oameni nu își permit  servicii medicale de screening, prevenție sau de stabilire a unor tratamente adecvate.

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite  persoanelor fără venituri şi asigurări medicale. 

În 2017, Servier România împlinește 25 de ani de activitate în care și-a propus să contribuie nemijlocit la progresul medicinei din România. Servier este o companie farmaceutică internațională condusă de o fundație non-profit cu sediul central la Suresnes (Franța). Cu o prezență internațională în 148 de țări, Servier angajează 21 000 de oameni în întreaga lume. Creșterea companiei provine din căutarea constantă a inovației în cinci arii de excelență: boli cardiovasculare, diabet, cancer, boli imuno-inflamatorii, și boli neuropsihiatrice. Fiind complet independent, Grupul Servier reinvestește 25% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search