Direcționează 3,5% din impozitul pe venit

În pandemie, mamele bolnave și sărmane, dar și toți ceilalți bolnavi din categorii dezavantajate, trăiesc cea mai neagră perioadă a vieții lor, și așa nu tocmai ușoară.

Și-au pierdut serviciul, (pe care mulți îl aveau oricum la negru), astfel și ultima sursă de venit, și-au pierdut acoperișul de deasupra capului, ajungând să bată cu copiii de mână la ușa rudelor sau la adăposturile sociale, toate acestea în timp ce ei continuă să fie bolnavi și înspăimântați că nu vor mai putea răzbi și ca își vor lăsa copiii singuri pe lume.

Pandemia va trece, dar fricile și problemele de sănătate ale acestor oameni vor rămâne multă vreme de acum înainte, deoarece fără venituri și fără asigurări medicale ei nu pot avea acces la un la medic de familie sau la servicii medicale. Singura garanție la sănătate o au de la Fundația noastră și de la toți oamenii de bine din jurul nostru, care aleg zi de zi să dea o mână de ajutor celor mai puțin norocoși ca ei.

Alege și tu să redirecționezi cei 3.5% din impozitul pe venit – acum într-o modalitate simplificată, online – și ajută miile de bolnavi sărmani să primească medicamentele și tratamentele de care au atâta nevoie.

Sunt 3 pași pe care trebuie să îi parcurgi:

PASUL 1
COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor (dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să completezi Declarația Unică 212).

Se completează următoarele câmpuri editabile:

I. Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

Pentru a completa și semna direct in PDF trebuie să ai instalată aplicația Adobe Reader. Poţi vedea mai jos mai multe detalii despre cum se completează, semnează și depune formularul.

Acum poți completa ușor şi rapid formularul 230 dând click pe butonul de mai sus. Se va afișa în partea de jos un formular online, care, după completare, se va descărca instant ca fișier PDF, gata de printat. Odată ce ai descărcat fișierul, poți găsi mai jos metodele de semnare şi depunere.

Datele tale personale vor fi stocate și folosite doar pentru scopurile prevăzute în Regulamentul cu privire la protecția datelor cu caracter personal.
Am citit și sunt de acord cu Termenii și condiţiile site-ului.

PASUL 2
SEMNEAZĂ FORMULARUL

ONLINE

Cum semnezi?

1. Pentru a semna online formularul completat trebuie să ai aplicația Adobe Reader instalată.
2. Apeși pe editare – semnul grafic al unui pix– și alegi Fill & Sign.
3. Apoi apasă pe pictograma stilou. Semnezi apoi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil” (fie desenezi semnătura cu mouse-ul, fie încarci imaginea ei).
4. Apeși Done și semnătura va fi salvată.

DE MÂNĂ

Cum completezi și semnezi?

Printează formularul şi completează datele tale de identificare de mână, cu majuscule, fără a specifica suma (ANAF va calcula și o va vira conform legii). Datele Fundației Inovații Sociale Regina Maria sunt precompletate. Bifează opțiunea de a distribui suma pe o perioadă de 2 ani pentru a te asigura că anul viitor nu mai trebuie să îl completezi din nou și apoi semnează formularul. 

SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL

Cum completezi și semnezi?

1. Autentifică-te pe Spațiul Privat Virtual al ANAF, serviciu ce se accesează pe baza unui cont de utilizator.
2. Completează formularul 230 cu datele tale și semnează cu semnătura digitală cu care te-ai înregistrat la ANAF.
3. Completează următoarele date la Secțiunea II.2 înainte de a semna:

Denumire entitate: Fundaţia CMU Regina Maria
Cod de identificare fiscală: 27253331
Cont IBAN: RO 70 RZBR 0000 0600 1278 5673

PASUL 3
TRIMITE FORMULARUL

Până la data de 25 mai 2021 poți trimite formularul (doar prima pagină) prin mai multe metode:

  1. printat și scanat sau în format electronic, direct către noi, la adresa [email protected], urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020).
  2. încarcă-l direct aici, folosind butonul de upload de mai jos:

Încarcă formularul 230

Încarcă formularul completat și semnat 1. la sediul Fundației Inovații Sociale Regina Maria prin poștă sau adus personal, iar noi îl vom depune la ANAF pentru tine. Punctele de colectare sunt: Strada Gârlei 88, sector 1, București, contact 0747 074 078 (Sediul Administrativ) și Strada Ion Câmpineanu nr 23, București, contact 0731 345 129 (Clinica Sala Palatului).
 2. la sediul ANAF prin Poșta Romană sau direct la ghișeul ANAF-ului localității tale de domiciliu (vezi aici adresa ANAF-ului de care aparții).
 3. online pe ANAF – „Spațiul Privat Virtual„ – completat direct pe platformă și trimis automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte).

CINE POATE DIRECȚIONA 3.5% DIN IMPOZIT

Conform Codului Fiscal, următoarele categorii de persoane pot redirecţiona 3.5% din impozitul pe venit către Fundația Inovații Sociale Regina Maria:

Salariați și pensionari din 2020

Persoanele fizice care au avut un contract de muncă încheiat în anul 2020 și pensionarii cu o pensie mai mare de 2000 lei lunar completează formularul 230 și direcționează fără niciun cost pentru ele 3,5% din impozitul pe venit plătit deja la stat.

Persoane cu venituri independente

Cei care desfășoară activități independente pot completa declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit dacă obțin venituri din următoarele:

 • activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
 • activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
 • din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real (scriitori, pictori);
 • cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit (chirii).

Declarația unică 212

Persoanele care au obţinut venituri din activităţi independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și au obligația depunerii  declaraţiei unice 212, care se depune până la data de 25 mai 2021, inclusiv. Direcţionarea se va face pentru:

Fundaţia CMU Regina Maria

Cod de identificare fiscală: 27253331

Cont IBAN: RO 70 RZBR 0000 0600 1278 5673

Fundația CMU Regina Maria este furnizor de serviciu social licențiat cf. licenței nr. LF/0004473 eliberată de MMJS la data de 11.12.2017 (disponibilă AICI sau pe www.mmuncii.ro). 

Sediul Administrativ
Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr 8A, București
[email protected]

Policlinica Socială Baba Novac
Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, București
[email protected]
+40 213 223 020

Clinica Socială Sala Palatului
Str.Ion Câmpineanu nr.23, Sector 1, București
[email protected]
Programare online
+40 731 345 129 +40 372 126 405

Centrul Educațional Băneasa

Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr.123, Sector 1, București
[email protected]
+40 314 381 809

Centrul Educațional Clinceni Hero Afterschool

Sos. Principală nr.1, Clinceni, Ilfov
[email protected]
+40 733 534 258

Centrul Educațional Corbeanca

Str. Sportului nr. 2, sat Tamași, comuna Corbeanca, Ilfov
[email protected]
+40 722 600 568

Start typing and press Enter to search