SOLIDARITATE SI SPRIJIN PENTRU MEDICII DE FAMILIE VARSTNICI

In Policlinica Baba Novac

Dragi colegi,

In aceste zile dramatice prin care le parcurgem cu totii, cand intreaga lume este rascolita de o situatie cu care nu s-a mai confruntat nimeni pana acum, noi, medicii si personalul medical al Policlinicii Sociale Baba Novac din cadrul Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria, in semn de profund respect, dorim sa intindem o mana de ajutor voua, confratilor nostri medici de familie din vecinatatea noastra, cu varsta de peste 60 de ani!

Nimeni nu stie cum vor evolua lucrurile si ce alte restrictii vor mai fi impuse, insa ce putem face chiar acum este sa ne punem la dispozitia voastra pentru preluarea GRATUITA a tuturor pacientilor care au nevoie de consultatii urgente si pe care nu ii mai puteti consulta in cabinetele voastre.

Prin urmare, punem la dispozitie infrastructura Policlinicii Sociale Baba Novac si personalul medical (medici si asistente) si putem ajuta cu consultatii de medicina de familie/medicina generala, efectuare EKG, pulsoximetrie, masurare glicemie capilara, masurare tensiune arteriala.

Scopul este acela de a ajuta cu monitorizarea pacientilor cronici (unde este cazul) si a pacientilor cu simptomatologie acuta (daca medicul de familie decide ca fiind imperioasa prezentarea pacientului la un consult medical, dupa convorbirea telefonica cu pacientul).

In semn de solidaritate cu voi si cu intreg sistemul medical romanesc, si noi ne propunem ca printr-un efort comun sa incercam sa evitam pe cat posibil ca bolnavii cronici si toti cei care sunt dependenti de monitorizare medicala, daca au nevoie in mod obligatoriu de o consultatie, sa nu aglomereze Unitatile de Primiri Urgente ale Spitalelor.

Noi suntem inca aici si vom ramane aici pana cand se va decide altfel de catre autoritati!

Care este procedura?

Medicul de familie interesat de aceasta oportunitate va lua legatura cu medicul din policlinica, la numarul de telefon mentionat mai jos, urmand sa stabileasca de comun acord data si ora la care pacientul in cauza va veni in policlinica. Tot in aceasta discutie telefonica, se vor comunica date legate de istoricul medical al pacientului, plan terapeutic, etc. si se va face si triajul conform masurilor de preventie in contextul epidemic actual.

In Policlinica Baba Novac pot fi oferite zilnic consultatii de medicina de familie/medicina generala, efectuare EKG, pulsoximetrie, masurare glicemie capilara, masurare tensiune arteriala, cu respectarea masurilor de siguranta impuse de situatia de urgenta instituita. De asemenea, in fiecare miercuri oferim cu bilet de trimitere consultatii de medicina interna si ecografie.

!!! Retete compensate se pot elibera doar de catre medicul de medicina interna care este in contract cu CNAS, daca pacientul vine cu un bilet de trimitere pentru medicina interna.

Date de contact Policlinica Sociala Baba Novac

Adresa: Str. Dristorului 81-88, colt cu Str. Locotenent Aurel Botea

Telefon: 0726 550 620 – apel, de L-V intre orele 8-16 pentru convorbirea medic curant – medic policlinica. Mentionam ca acest numar de telefon este destinat doar medicului de familie, nu si direct pacientului!